avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ma consider lezata, cum ar trebui sa procedez, la ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ma consider lezata, cum ar trebui sa procedez, la ce institutie sa fac plangere?

Acum aproximativ o luna, am fost agresata telefonic si verbal de catre familia unui elev de la clasa care scazuse la invatatura drastic(am dovezi testele)pentru motivul ca nu vreau sa-i acord Premiul 1.Totodata, mama acestuia a facut afirmatii in comuna cum ca i-as fi agresat copilului ca i l-as fi santajat emotional, inregistrat, etc.In acelasi timp a facut multiple plangeri , vreo 17(toate cu aproximativ acelasi continut, unele chiar trase la xerox:))) la diverse institutii cum ar fi scoala in care lucrez, Protectia copilului, Parchet, politie, minister,inspectorat, in toate acuzandu-ma de maltratarea fizica , psihica si morala a elevului.Anchetata fiind de catre Comisia de disciplina a scolii, am fost sanctionata de directia scolii cu observatie scrisa, pe motiv ca nu am manageriat bine conflictul cu parintele si am lasat ca acesta sa degenereze.In Raportul comisiei, martorii mei(toti parintii clasei) au spus foarte clar ca nu am agresat niciodata niciunul dintre elevi, sub nicio forma.
As dori sa aflu cum as putea si unde sa fac o plangere pentru ca mama elevului sa fie sanctionata pentru faptul ca mi-a stricat reputatia in comuna in care lucrezde 27 de ani, ca m-a acuzat cu minciuni la care nu are nicio proba, anul urmator urmand sa preiau clasa P si ma tem ca parintii acelor viitori elevi sa nu se lase indusi in eroare de afirmatiile ei calomnioase, mai ales ca am fost si sanctionata de conducerea scolii.
Precizez ca in tot acest timp am fost purtata pe drumuri de la o institutie la alta, pentru a da declaratii, rapoarte, etc, lucru care mi-a afectat foarte mult familia( in special fiica,aceasta fiind extrem de bolnava)am cheltuit foarte multi bani si mai presus de orice, mi-am irosit zilele din concediu.Doresc sa mi se faca dreptate.Unde si cum pot proceda?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:03, 25 Iulie 2016
pe civil- la instanta
pe penal, daca a facut planegere penala, - iar fapta nu este reala, plangere penala pentru inducere in eroare a organelor. Dar conteaza foarte mult daca s-a dat o soluție in procesul penal, in cazul in care s-a deschis vreunul.
Multumesc mult de tot!
În civil aveți un proces la indemana dar este complicat.

Sa obțineți dreptate în cazul dvs. este mult mai greu decât pare.

O hotărâre judecătorească v-ar restabili in instanta reputația cred eu.
Aveți dreptul sa cereți și daune morale și cheltuielile făcute cu avocatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângeri penale mincinoase depusă la politie si la anaf paveldanut paveldanut Buna ziua, Am o datorie fata de o terta pers care mi-a depus foarte multe plageri la Politie. Toate planegerile au fost clasate de procuror. Cu respectiva ... (vezi toată discuția)
Defaimare profesionala? decumariana decumariana Buna ziua, sunt profesor in invatamantul primar la un liceu si de curand am primit o amenintare din partea unei mamici a unei eleve de 6 ani, amenintarea ... (vezi toată discuția)
Pot sa ii fac plangere penala acestui individ? marianapruteanu marianapruteanu Sunt cadru didactic intr-o scoala gimnaziala,unde am fost numita alaturi de 2 colegi ai mei,intr-o comisie de recuperare a unor sume cu care 2 elevi,au ... (vezi toată discuția)