avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plângeri penale mincinoase depusă la Politie si la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plângeri penale mincinoase depusă la Politie si la ANAF

Buna ziua,
Am o datorie fata de o terta pers care mi-a depus foarte multe plageri la Politie. Toate planegerile au fost clasate de procuror.
Cu respectiva pers am avut un dosar civil iar instanta m-a obligat la plata sumei pe care i-o datorez.
In urma unor demersuri pe care le-a facut respectivul a ajuns la un executor judecatoresc unde s-a pus in aplicare respectarea sentintei civile. Eu am ajuns cu executorul la un inteles ca sa cotizez acea suma esalonat.
In ultimile luni nu am mai achitat ca nu am avut si respectivul mi-a depus planegere la politie pentru INSELACIUNE iar in acea plangere a declarat multe lucruri neadevarate.
Cu siguranta nu face obiectul Inselaciunii pt ca eu am un document de esalonare cu executorul.
Daca ii depun respectivului plagere pentru inducere in eroare a organelor judiciare FAC BINE?
Astept un raspuns

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2019
paveldanut, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 05:33, 5 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ne rezolvați niciunul nimic în penal.
Niciuna din acuzații nu este fondată.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna seara,
Chiar daca ii depun o plangere penala in baza art. 259 DENUNTARE CALOMNIOASA?
El a declarat in plangerea lui la Politie numai minciuni si pot dovedii ca nu este adevarat nimic

Multumesc din suflet pentru raspuns!
acest răspuns util
Puteti face o astfel de plangere doar daca incepe urmarirea penala impotriva dvs. in baza plangerii lui calomnioase.
Pana acum am avut depuse 14 planegri penale pe diferite articole si toate s-au clasat.
Omul asta nu are ce face de cat sa mearga la Politie sa depuna plangeri minicioane.
Ultima planegere care mi-a depus-o si tot clasare va fi cu siguranta.
Ma mai gandeam sa-i depun o plengere in baza art. 326 Falsuri in inscrisuri..insa

Multumesc mult de raspuns!!
paveldanut, utilizator
acest răspuns util
S-ar retine ca a indus in eroare organele de cercetare penala daca se poate dovedi ca stia ca minte in plangerile facute. Deci nu ca a gresit neintentionat sau ca era incredintat ca are dreptate facand plangerile respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probe dintr-un dosar penal in alt dosar penal. xuser xuser Sa zicem ca doresc sa depun o plangere pt. marturie mincinoasa: pot sa ma folosesc de probe din dosarul in care s-a facut marturia mincunoasa? gen: declaratia ... (vezi toată discuția)
Lnducerea in eroare a organelor judiciare Roman85 Roman85 Buna Ziua am depus la parchet doua plangeri fata de doua persoane sub aspectul savarsirii infractiunii de inducere in eroare a organelor ... (vezi toată discuția)
Termen introducere plangere lilicrin lilicrin Buna ziua, as vrea sa stiu care este termenul legal in care se poate introduce o plangere pentru frauda, ce se intampla daca am depasit termenul si care sunt ... (vezi toată discuția)