Sa zicem ca doresc sa depun o plangere pt. marturie mincinoasa: pot sa ma folosesc de probe din dosarul in care s-a facut marturia mincunoasa? gen: declaratia celorlalti martori, a mea, si a inculpatului? pot sa aduc probe noi?
Pana la urma daca depun plangere pt. marturie mincinoasa va trebui sa ma duc din nou la politie, parchet sa mi se ia declaratie sau astept frumos acasa ordonanta procurorului?
da, va trebui sa mergeti din nou la politie sa dati declaratie olografa in sustinerea planegerii dvs. nu exista ...depun o plagere penala, nu ma deranjeaza nimeni cu nimic si imi vine ordonanta procuroulu acasa!
Daca intelegeti sa investiti organul de cercetare cu autoritatea solutionarii plangerii formulate de dvs,autoritatea in drept sa cerceteze va desfasura procedura legala de citare a dvs pentru a va audia, ocazie cu care veti redacta declaratie
In baza declaratiilor si probelor depuse de partile cercetate, organul de cercetare va intocmi raport care va fi inaintata procurorul responsabil
Acesta va analiza plangerea si coroborand documentele la dosar si concluziile organului de cercetare,in final va dispune solutie ,care va fi comunicata petentului