avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Lucrez de 4 luni jumatate la o firma si am racit si am ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Lucrez de 4 luni jumatate la o firma si am racit si am mers la ...

Lucrez de 4 luni jumatate la o firma si am racit si am mers la medic sefa mea spune ca concediul medical va fii neplatit ca nu am 6 luni de cotizatie este adevarat si ca trebuie sa plateasca ea oricum o justificare pe care nu am inteles-o
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 13:42, 31 Ianuarie 2022
Inainte de cele 4 luni jumatate ce ocupatie ati avut?
Am lucrat in strainatate
Atunci nu o sa va fie platit acel concediu pentru ca nu aveti stagiul minim de cotizare ( 6 luni inainte de luna in care beneficiati de concediu).
O sa figurati ca absenta motivat.
In strainatate ati lucrat cu contract de munca?
Poate va incadrati aici: art. 8, alin. 2 din OUG 158/2005
d^1) persoanele asigurate au realizat, în temeiul legislației interne a unui stat membru al Uniunii Europene, al Spațiului Economic European sau a Confederației Elvețiene pentru care sunt incidente prevederile legislației europene aplicabile în domeniul securității sociale, stagii de asigurare atestate prin intermediul formularului european privind totalizarea perioadelor de asigurare, eliberat de instituția competentă la care acestea au fost asigurate anterior;

Mai asteptati si un alt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie cass cotadoina cotadoina Cei care lucreaza in strainatate cu forme legale,deci sunt asigurati legal la sistemul de sanatate in tara respectiva, mai trebuie sa faca dovada asigurarii in ... (vezi toată discuția)
Drepturile copiilor nascuti in italia cu domiciliul in romania mimi7736 mimi7736 Buna ziua. Ma intereseaza ce drepturi au copiii cu cetatenie italiana daca domiciliaza in Romania(sanitare.invatamant,etc.). Multumesc. (vezi toată discuția)
Decizie de impunere cass 2012 - renuntare la asigurare apetra apetra O ruda a primit prin posta decizie de impunere pentru plata CASS pentru anul 2012, 468 lei. Mentionez ca in ultimii 4 ani nu a apelat la serviciile sanitare de ... (vezi toată discuția)