avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CD-uri si OG25/2006
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CD-uri si OG25/2006

Am o firma de soft infiintata in Noiembrie 2004.
Eu scriu programe de calculator pe care incerc sa le distribui. Pana acum am conceput 2 programe eductionale si un joc.
Primul program a fost incheiat in august 2005, cand a fost inregistrat la ORDA., cu permisiunea de productie, comercializare, inchiriere.
Din lipsa de fonduri, in aceasta primavara am hotarat sa creez pe cont propriu 100 de CD-uri cu primul program ( crearea programului, trecerea fisierelor pe CD, autocolantele, coperta si ambalarea ),
Am dat telefon la ORDA sa intreb ceva, am mentionat si cele 100 de CD-uri si mi s-a spus sa le casez deoarece OG 25/2006 nu permite multiplicarea de programe pe blancuri.
Inteleg ca prin aceasta OG se urmareste combaterea pirateriei, dar subliniez ca programele mele sunt productie proprie si bineinteles ca detin la ele codul-sursa. (162 de pagini ies la imprimanta). Eu nu multiplic acelasi CD ca in cazul produselor piratate, ci copiez fisierele mele de pe calculator pe fiecare CD in parte. Cei de la ORDA mi-au spus sa le adresez o petitie. dar mi-e teama ca daca petitia este respinsa, automat va veni un control sa-mi distruga CD-urile si chiar sa ma amendeze. Mentionez de asemeni ca in Decizia 59/2006 ar exista niste exceptii, datorita carora mi-as putea pastra CD-urile, dar nu le-as mai putea comercializa in librarii. De asemeni, ma gandesc sa le distribui in Rep. Moldova, in speranta ca ei nu au inca o asemena lege.
Ce ma sfatuiti sa fac? Pot beneficia de prevederile art. 45 (1) din OG 25?
Va multumesc,cu respect
Andu Udrea.
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 22:14, 27 Ianuarie 2008
Din moment ce sunteti autorul programului nu puteti fi sanctionat pentru piratarea acestuia, fiind liber sa il distribuiti sub orice forma doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cd-uri si og25/2006 Andu_Udrea Andu_Udrea Am o firma de soft infiintata in Noiembrie 2004. Eu scriu programe de calculator pe care incerc sa le distribui. Pana acum am conceput 2 programe eductionale ... (vezi toată discuția)
Carti in format audio - drepturi de autor georgianaflorina georgianaflorina Stimati Domni, Am mare nevoie de sfaturile voastre. Sunt autoarea unor povesti pentru copii. O editura din Bucuresti imi promite de vreo 3 luni ca mi le ... (vezi toată discuția)
Masuri de bun-simt pt trafic p2p komaa08 komaa08 salut as vrea sa ma asiigur ca nu sunt urmatoare victima in vreo noua actiune gramofonul si as avea nevoie de cateva sfaturi 1. la ora actuala in romania ... (vezi toată discuția)