avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna dimineata! Pot folosi in circulatie masina ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna dimineata! Pot folosi in circulatie masina inmatriculata ...

Buna dimineata! Pot folosi in circulatie masina inmatriculata pe numele fiului meu fara sa am probleme legale? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ina Radulescu , utilizator 09:55, 1 Februarie 2022
La solicitarea poliţiei rutiere, proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice. Obligaţia de a comunica datele de identificare, prevăzută la alin. (1), se consideră îndeplinită dacă proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul comunică numele, prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau reşedinţa, numărul şi seria actului de identitate ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice ori, în cazul cetăţenilor străini, al persoanelor fără cetăţenie sau al cetăţenilor români cu domiciliul în străinătate, şi seria şi numărul paşaportului ori ale altui document de trecere a frontierei de stat, data eliberării acestuia şi statul emitent.
Multumesc foarte mult. O zi buna sa aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prin decizia Îccj (complet ril) nr. 11/2017 (m. of. nr. 750/19.09.2017): ... petrica_pascal petrica_pascal Prin Decizia ÎCCJ (Complet RIL) nr. 11/2017 (M. Of. nr. 750/19.09.2017): Art. 39, art. 102 alin. (1) pct. 14 şi art. 105 pct. 10 din O.U.G. nr. 195/2002 ... (vezi toată discuția)
Atac amenda legea 203/1994 andrei2233 andrei2233 cum se poate ataca un proces verbal pe baza legii 203/1994? un punct slab pe care l-am gasit ar fi ca amenda nu are semnatura agentului constator pe verso,nici ... (vezi toată discuția)
Intocmirea procesului verbal de contraventie ciprian1980 ciprian1980 Va rog sa-mi raspundeti daca pot considera nul un proces verbal care nu contine ocupatia si locul de munca al contravenientului, dar care nici nu are ... (vezi toată discuția)