avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA auto Dacă împrumut remorcuta auto unei ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA auto Dacă împrumut remorcuta auto unei cunoștințe cu ...

RCA auto
Dacă împrumut remorcuta auto unei cunoștințe cu condiția că în caz de accident sa suporte consecințele fara să-i dau asigurarea mea . Întreb ca în cazul unui accident sunt obligat să-i dau asigurarea ? Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: nelu1221 , utilizator 07:41, 4 Februarie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc !

Voinea Liviu a scris:

In caz de accident,in 99% din cazuri nu asigurarea remorcii intervine.

Asigurarea RCA a remorcilor/semiremorcilor are acoperire doar dacă acestea nu sunt atașate unui vehicul tractor.
În cazul în care evenimentul se produce în timp ce remorca/semiremorca este atașată vehiculului tractor, despăgubirea este suportată asigurătorul RCA al vehiculului tractor.

Mulțumesc!

Voinea Liviu a scris:

In caz de accident,in 99% din cazuri nu asigurarea remorcii intervine.

Asigurarea RCA a remorcilor/semiremorcilor are acoperire doar dacă acestea nu sunt atașate unui vehicul tractor.
În cazul în care evenimentul se produce în timp ce remorca/semiremorca este atașată vehiculului tractor, despăgubirea este suportată asigurătorul RCA al vehiculului tractor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce facem rca la remorcã? clauze rca în general? seduardg@yahoo.co.uk seduardg@yahoo.co.uk Acum 8 ani când încheiam RCA semnam un contract cu clauzele, una din ele fiind: dacă am RCA pe vehiculul meu A şi avariez vehiculul B tot al meu, ... (vezi toată discuția)
Stabilirea despagubirii pentru cuplul tractor-remorca/semiremorca JustSeche JustSeche Buna ziua, Ordinul CSA Nr. 14/2011 privind asigurarea obligatorie RCA, prevede ca: Art. 51. — (1) Asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru ... (vezi toată discuția)
Accident auto flokeke flokeke buna.florin ma numesc...in data de 2.11.2015..am avut un accident auto in care a fost o victima.mergem de la servici impreuna cu colegii cand pe contrasens ... (vezi toată discuția)