Am urmatoarea situatie:
1. sunt casatorita cu un cetatean belgian
2. deocamdata locuim in Romania, deci eu inca nu am rezidenta in Belgia
3. copilul nostru s-a nascut in Romania dar are si cetatenie belgiana pana la 18 ani
4. copilul are rezidenta in Belgia dar locuieste cu noi in Romania
Intrebari:
1. Ce autoritate din Romania trebuie sa completeze formularele E401 si E411 astfel incat copilul meu sa beneficieze de alocatie de la statul belgian?
Buna ziua.
Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 1408/1971 Formular E 401
E 401 – atestat privind componenţa familiei în vederea acordării prestaţiilor familiale.
Partea A se completează de către instituţia competentă din statul membru care primeşte cererea de prestaţii familiale
Partea B se completează de către autoritatea competentă în materie de stare civila din ţara de reşedinţă a membrilor familiei (autorităţile administraţiei publice locale, prin oficiul de stare civilă de la reşedinţa solicitantului sau compartimentul de stare civilă din cadrul servicului public comunitar de evidenţă a persoanelor de la reşedinţa solicitantului, sau, după caz, structurile teritoriale ale Oficiului Român pentru Imigrări, în cazul României).
Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 1408/1971 Formular E 411
E 411 - cererea de informaţii privind dreptul la prestaţiile familiale în statul de reşedinţă al membrilor familiei
Partea A se completează de către instituţia competentă din statul membru unde se depune cererea de prestaţii
Partea B se completează de către instituţia competentă de la locul de reşedinţă a membrilor de familie ai lucrătorului migrant sau angajatorul persoanelor al căror drept la prestaţii familiale trebuie verificat în ţara de reşedinţă a membrilor de familie (agentia judeteana pentru prestatii sociale, respectiv a municipiului Bucureşti, în cazul României).
Succes!
Cu reaspect,Alexa...