avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pe firma in locul popririi salariale
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pe firma in locul popririi salariale

Sotul are un credit comercial mai vechi de 3 ani (din 2012). Din Noiembrie 2020 lucreaza la o organizatie non-profit (un azil de batrani ca asistent). In Decembrie 2021 - a primit o poprire de salariu in valoare de 30% din suma lunara - urmand sa inceapa din Ianuarie 2022. Din Ianuarie i-a inceput poprirea pe salariu, doar ca, intre timp acelasi executor a actionat azilul de batrani in instanta si urmareste primirea unei singure plati aferente intregului credit (18000 Ron + taxe de judecata) de la azil, urmand ca firma sa continue poprile pana la achitarea integrala a creditului. Acest executor este cunoscut pe plan local ca fiind unul dintre cei care forteaza extra dobanzi la credite deja platite si incheiate. Chiar mama mea a avut un caz similar cu acelasi executor - datoria platita integral+ dobanzi aferente in 2017, in decembrie 2021 a primit instiintare noua de plata, intreaga suma a creditului, dobanda, + 35% extra taxe de executare. Mama a rezolvat situatia prin facand dovada platilor pana in 2017 + contracarand un document trimis de executor ca ne fiind semnat de ea (Mama locuieste si lucreaza in alta tara de 6 ani, iar documentul trimis de executor era semnat ca fiind de mama, in perioada de 6 ani.) Dupa acestea, executorul nu a mai comunicat deloc cu mama, si nici nu a mai incercat sa forteze alte plati.
Revenind la prima parte a problemei - avand in vedere ca sotul lucreaza la organizatie non-profit, are executorul temei legal de a actiona azilul? Totodata, este normala poprire pe conturile azilului pentru o singura plata integrala care sa acopere toata datoria sotului, in locul platilor lunare de 1000 ron din poprirea pe salariu a sotului? Cum ramane cu legea despre prescrierea creditelor comerciale mai vechi de 3 ani? Cum se poate contracara in instanta o astfel de hotarare? Mentionez ca noi nu intentionam sa contracaram poprirea pe salariu, ci doar poprirea platii integrale de 18000 + cheltuieli de executare care a fost aplicata astazi azilului de batrani. Nu au fost trimise comunicatii anterioare de catre executor -doar instiintarea de poprire de salariu pe 1 decembrie 2021 si instiintarea de blocare a conturilor azilului astazi, pentru plata integrala. Mentionez ca azilul are 7 angajati in total.
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2022
Alissandra, utilizator

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu papoyashu papoyashu Buna ziua, am si eu o nelamurire! Mama mea are poprire pe salariu din cauza unei banci neplatite, in conditiile in care salariu il primeste prin virament ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu pentru credit de nevoi personale bogsmc bogsmc Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine pentru a ma lamuri cu anumite lucruri cu privire la o executare silita, eventual sa ma indrumati la un avocat ... (vezi toată discuția)
Abuz executor? marianapruteanu marianapruteanu Buna ziua.As dori si eu sa ma lamuriti cu privire la o situatie legata de un credit.In anul 2011 am contractat un credit la un C.A.R. de unde am imprumutat ... (vezi toată discuția)