am fost implicat într-un accident auto cu trei victime in 2014, nu am consumat alcool am adormit cateva secunde. Spitalizare le am platit eu.
In 2017 am divortat si am plecat.
Asigurarea mea urma să intre în vigoare în 24 de ore, dar în momentul accidentului nu era activă. Cele trei victime au necesitat zile de spitalizare și au încheiat un contract cu o firmă de avocatură din București, apoi s-au adresat Barului și Asociației Asigurătorilor din România (BAAR). Barul le-a compensat, însă nu cunosc suma exactă, dar presupun că a depășit un milion de euro. Jumătate din acești bani au mers la avocat. Acum, BAAR se întoarce împotriva mea și sunt implicat într-un proces, iar este posibil să urmeze o poprire pe salariu sau alte măsuri. Locuiesc în Elveția și muncesc la un azil pentru bătrâni în proporție de 50%. Mă întreb dacă ar putea fi pusă poprire pe salariul meu aici. Mulțumesc
Bună ziua!
România a adoptat în 2019 o lege conform normelor europene (Regulament 655/2014 aplicat din 2017 care permite executarea silită și poprirea salariilor și pentru romanii care lucrează în alte țări și au conturi la băncile străine din Europa.
Este vorba de ordonanța asiguratorie europeana de indisponibilitate a conturilor bancare( European Account Preservation Order) existenta și în restul statelor UE care poate fi emisa de o judecătorie la solicitarea executorului.