Imobilul NU este Comod Partajabil ! din Concluzii Finale in expertiza Imobil Constructie in un proces de partaj judiciar ;
la un imobil casa de locuit P+M cu Doua Intrari Separate ! 143 mp la sol , aria utila la parter 99.0 mp / 99.6 mp la mansarda si 5 arii teren cu deschidere mare la strada , casa fiind pe colt in oras zona 1 . Cum poate un expert desemnat de instanta sa srie concluziile finale TOTAL FALSE ! Unde ma pot adresa ??? fiind bine stiuta directia in care se indreapta acest imobil ,,,, klar se duce direct in vanzare prin exe,,,,, !
Obiectiuni pertinente la raportul de expertiza,apoi o noua expertiza daca aveti argumente pt a convinge instanta.Aceste aspecte se lsmuresc cu av angajat,daca nu aveti e complicat..
Buna ziua!
La primul termen de judecată formulați in scris obiecțiuni la raportul de expertiză!
Obiecțiunile respective sunt sau nu încuviințate de instanță, iar în caz in care au fost încuviințate, expertul respectiv va trebui sa răspunda până la următorul termen la obiecțiunile dvs. Daca tot așa va răspunde, la termenul respectiv când nu va convine nici răspunsul la obiecțiuni, cereți să vi se desemneze un nou expert! Era foarte bine daca aveați un expert consilier, dar, incercati și acum să vedeți dacă vi-l mai incuviinteaza instanță!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti
Este bine sa ne abtinem de la comentarii de genul - "concluzii total false" sau "expertul a fost cumparat de partea adversa".
Este interesant de vazut obiectivul stabilit de catre instanta pentru expertiza.
Daca s-a cerut doar partaj, fara alte mentiuni, concluzia expertului este pe masura obiectivului stabilit.
In cuprinsul expertizei, cel maiprobabil, expertul a justificat modul cum a ales sa efectueze partajul. Trebuie citita toata expertiza cu atentie, nu doar concluziile.
Partaj poate fi pe suprafata/ incaperi/ holuri (constructii in general, locuibile) si valoric sau pe parter/etaj/ mansarda plus valoare de completare sau doar partaj valoric.
Concluziile se apreciaza de catre instanta. Observatiile facute de parti la raportul de expertiza se aproba de catre instanta si expertul da raspuns numai la acestea.
roxana2008
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Să înțelegem că expertizele judiciare se fac " ca la carte " , iar noi nu trebuie să avem nici un dubiu ? Poate așa era când lucrau adevărați specialiști. Nu o să ne spuneți acum că și verifică cineva activitatea lor ? Greșesc?
Cu siguranta, gresiti in aprecieri. Daca aveti dubii, puteti formula obiectiuni scrise la raportul de expertiza si le depuneti la dosarul cauzei.
Activitatea expertilor este supravegheata de prin Biroul central pentru expertize tehnice judiciare din cadul MJ. Expertii pot fi sanctionati in baza OG nr. 2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art.32 Biroul central pentru expertize tehnice judiciare are următoarele atribuţii:
a) coordonează, îndrumă şi controlează din punct de vedere administrativ activitatea de expertiză tehnică judiciară;
b) ia măsurile necesare pentru întocmirea, actualizarea şi publicarea pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei a tabelului nominal cuprinzând experţii tehnici judiciari, cu datele de identificare, pe specialităţi şi pe judeţe, respectiv pe municipiul Bucureşti, în funcţie de domiciliul acestora;
c) ia măsurile necesare pentru întocmirea tabelului nominal şi a listei nominale cuprinzând experţii tehnici judiciari, respectiv specialiştii care pot efectua expertize tehnice judiciare şi pentru comunicarea acestora birourilor locale pentru expertize tehnice judiciare;
d) organizează desfăşurarea examenului şi interviului pentru atribuirea calităţii de expert tehnic judiciar;
e) emite autorizaţia de expert tehnic judiciar, în care se menţionează cel puţin numele şi prenumele expertului şi specializarea acestuia;
f) studiază practica de efectuare a expertizelor tehnice judiciare, în vederea generalizării celor mai eficiente metode de efectuare a acestora;
g) organizează activitatea de perfecţionare a pregătirii experţilor tehnici judiciari şi a specialiştilor;
h) îndrumă metodologic şi ia măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii expertizelor;
i) propune conducerii Ministerului Justiţiei folosirea fondului de 10 %, potrivit dispoziţiilor prezentei ordonanţe;
j) exercită atribuţiile prevăzute în prezenta ordonanţă privind stabilirea şi sancţionarea abaterilor săvârşite de experţii tehnici judiciari.
Raspunderi si sanctiuni aplicabile expertilor:
-art.34
(1) Neefectuarea expertizei tehnice datorită unor cauze imputabile sau efectuarea acesteia cu nerespectarea dispoziţiilor legale atrage, după caz, răspunderea disciplinară, administrativă, civilă sau penală a expertului tehnic judiciar ori a expertului tehnic extrajudiciar vinovat.
(2) Experţii tehnici judiciari autorizaţi şi specialiştii au obligaţia să notifice Ministerului Justiţiei, în termen de 30 de zile de la luarea la cunoştinţă, orice schimbare a datelor comunicate la momentul dobândirii calităţii sau luării în evidenţă. Nerespectarea obligaţiei de notificare atrage răspunderea disciplinară a celui vinovat.
-art.35
(1) Experţilor tehnici judiciari vinovaţi de abateri comise în exercitarea activităţii de expert li se pot aplica de către Biroul central pentru expertize tehnice judiciare, în raport cu gravitatea abaterii săvârşite, următoarele sancţiuni disciplinare:
a) avertisment scris;
b) suspendarea dreptului de a efectua expertize tehnice judiciare pe o perioadă cuprinsă între 3 luni şi un an;
c) retragerea calităţii de expert tehnic judiciar.
(2) În situaţia în care împotriva expertului tehnic judiciar s-a pus în mişcare acţiunea penală pentru o infracţiune care aduce atingere prestigiului profesiei, se dispune suspendarea dreptului de a efectua expertize tehnice până la soluţionarea definitivă a cauzei.