Imobilul NU este Comod Partajabil ! din Concluzii Finale in expertiza Imobil Constructie in un proces de partaj judiciar ;
la un imobil casa de locuit P+M cu Doua Intrari Separate ! 143 mp la sol , aria utila la parter 99.0 mp / 99.6 mp la mansarda si 5 arii teren cu deschidere mare la strada , casa fiind pe colt in oras zona 1 . Cum poate un expert desemnat de instanta sa srie concluziile finale TOTAL FALSE ! Unde ma pot adresa ??? fiind bine stiuta directia in care se indreapta acest imobil ,,,, klar se duce direct in vanzare prin exe,,,,, !
Nu mai invinuiti expertii. Numarul de experti pe specializari de expertiza sunt insuficienti fata de numarul imens de dosare aflate pe rol. MJ nu a organizat instruire si autorizare experti in unele specializari de expertiza de zeci de ani. Sunt experti care au fost desemnati, in acelasi timp, in toata tara (sunt 41 de tribunale si peste 120 de judecatorii plus parchetele in mod corespunzator, in toata tara), in zeci de dosare. Pe nimeni nu intereseaza daca expertii au timpul necesar sa efectueze expertizele. Sunt specializari de expertiza in care intocmirea unui raport reprezinta multe zile de documentare si sute de pagini scrise in raport plus anexele cu documene care sa sustina concluziile din raport.
sadrian
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Domnule Popa Gheorghe, aveti dreptate in tot ce scrieti, dar, din pacate, sunt chestiuni pur teoretice, care NU au legatura cu situatiile reale. In Romania absurdul si nedreptatea sunt la ele acasa. Probabil stiti asta foarte bine, dar e interesant sa postezi bucati din legi si sfaturi de genul "nu bagati degetele in priza...".
Fac pariu pe o imaginara lada de bere ca "Nico" isi va rezolva cu greu problema sau deloc.
Unora dintre dvs.: dati, va rog, sfaturi practice, nu extrase din legi care nu se aplica sau se aplica dupa cum este interesul. Sa nu ne facem ca nu stim cum merg unele lucruri in justitie...
Faceti o confuzie. Pe acest site promovam legea si respectarea ei. Nu incurajam ocolirea/ fentarea legii. Derapajele de la lege nu folosesc adevarului despre comportamentul uman.
Buna ziua,
va Multumesc tuturor pentru bunavointa de a raspunde intrebarii mele, m-ati lamurit si aveti dreptate in legatura cu practica expertilor/expertizelor Tehnice judiciare … expertize veritabile /neveritabile , care stabilesc o solutie finala de ex.acest caz ,,imobilul nu este comod partajabil in natura “ . Instanta , la cererea uneia dintre parti ofera posibilitatea de a se formula obiectiuni la raportol de expertiza sau , alt expert/experti pentru o noua expertixa tehnica . in acest caz Sa constatat din expertize ca sunt doua apartamente cu intrari separate cu suprafete aproximativ egale , 99mp parter si respectiv 99,6mp+7mp casa scari pt mansarda . sa facut schita /pe apartamente . Se vede ca ,,suprafetele NU sunt egale ‘’ sau altceva ,, solutia constructiva difera “ care duc la solutia finala ,, imobilul nu este comod partajabil “ Asa ca prin exprimarea mea ,, Cum poate un expert desemnat de instanta sa srie concluziile finale TOTAL FALSE ! Unde ma pot adresa ??? fiind bine stiuta directia in care se indreapta acest imobil ,,,, klar se duce direct in vanzare prin exe,,,,, ! Deci concluziile finale ale expertului NU mai sunt TOTAL FALSE !
Cererea de partaj a reclamantului, a fost formulată în baza art. 676 Cod proc.civ. cu referire la art. 991 Cod proc.civ., care prevede vânzarea apartamentului prin executor dacă părţile nu se înţeleg sau dacă imobilul nu este comod partajabil. Paratii cer Referire tot la art. 676 Cod proc.civ. , taxati cu cerere reconvenţională, la care cer pct.( 1) ,, un partaj în natură ½ cota-parte , ori de câte ori este posibil.
Acum Instanţa a dispus efectuarea unei expertize de evaluare, probă solicitată de reclamant, pentru stabilirea valorii de piaţă a imobilului teren înscris în CF nr….. per/unitatea locative din schita topo.
Reclamantul spune ca o mansarda este mult mai ieftina fata de un parter cu caramizi .
Intrebare ?
? ce variante de partaj ? pot fi premise de lege , dupa expertiza de evaluare a acestui imobil P+M format din aceste doua apartamente , unul la parter si unul la mansarda .
Art. 676. Regulile privitoare la modul de împărţire
(1) artajul bunurilor comune se va face în natură, proporţional cu cota-parte a fiecărui coproprietar.
(2) Dacă bunul este indivizibil ori nu este comod partajabil în natură, partajul se va face în unul dintre următoarele moduri:
a) atribuirea întregului bun, în schimbul unei sulte, în favoarea unuia ori a mai multor coproprietari, la cererea acestora;
b) vânzarea bunului în modul stabilit de coproprietari ori, în caz de neînţelegere, la licitaţie publică, în condiţiile legii, şi distribuirea preţului către coproprietari proporţional cu cota-parte a fiecăruia dintre ei.