avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua, Lucrez în cadrul unei companii de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua, Lucrez în cadrul unei companii de vânzări, unde ...

Bună ziua,
Lucrez în cadru unei companii de vânzări, unde lunar se trimit anumite persoane numite mistery shhoper pentru consiliere.
Din păcate noi nu știm cine sunt acele persoane doar ca trebuie sa parcurgem câțiva pașii de consiliere care vor fi punctati sau nu .
Acești mistery shhoper ne înregistrează audio fără ca noi sa știm, iar după aceasta înregistrare se face o evaluare a angajatului unde de cele mai multe ori suntem depunctați iar repercusiunile sunt între 10 și 30% din bonusul de vânzări. Întrebarea mea ar fi dacă acești mistery shhoper au voie sa ne înregistreze audio fără voia noastră ca apoi înregistrarea sa fie folosita împotriva noastră?
Va mulțumesc mult !
Cel mai recent răspuns: camelian , utilizator 23:14, 25 Martie 2022
Bună ziua,
1) Prelucrarea este legală numai dacă și în măsura în care se aplică cel puțin una dintre următoarele condiții:

(a) persoana vizată și-a dat consimțământul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice;
(b) prelucrarea este necesară pentru executarea unui contract la care persoana vizată este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de încheierea unui contract;
(c) prelucrarea este necesară în vederea îndeplinirii unei obligații legale care îi revine operatorului;
(d) prelucrarea este necesară pentru a proteja interesele vitale ale persoanei vizate sau ale altei persoane fizice;
(e) prelucrarea este necesară pentru îndeplinirea unei sarcini care servește unui interes public sau care rezultă din exercitarea autorității publice cu care este învestit operatorul;
(f) prelucrarea este necesară în scopul intereselor legitime urmărite de operator sau de o parte terță, cu excepția cazului în care prevalează interesele sau drepturile și libertățile fundamentale ale persoanei vizate, care necesită protejarea datelor cu caracter personal, în special atunci când persoana vizată este un copil.

Pe lângă aceasta, verificați contractul de muncă sau gândiți-vă dacă nu ați semnat vreun acord privind această prelucrare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Folosirea mistery shopping nu presupune obligatoriu inregistrarea audio-video a interactiunii avute cu respectiva persoana. De obicei acesti clienti misteriosi isi redacteaza raportul imediat dupa intalnire. Cei care fac aceste anchete au un algoritm de urmat, cu itemi care trebuie parcursi. Nu cred ca astfel de cercetari pot avea ca scop diminuarea sumelor care vor fi platite angajatilor. Cred ca folosirea acestor inregistrari este mai mult un mijloc de proba ca s-a facut cercetarea iar ceea ce este specificat in raport corespunde realitatii. Si mai cred ca inregistrarile sunt in favoarea angajatului pentru ca mai tempereaza subiectivismul care poate aparea.
Mai pe scurt, un raport de mistery shopping ar fi fost negativ si fara sa aiba in spate inregistrarea respectiva.
Se urmareste un scenariu pe care clientul misterios trebuie sa il urmeze.
Si eu fac sondaje de opinie unde se cere acordul pers pt datele personale furnizate, dar nu se cere confirmare ca sa fie inregistrat. Si firma mai face si expertiza vocii daca e femeie sau barbat si pe acest ”criteriu” anuleaza chestionarele.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2022
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt situațiile în care datele cu caracter personal pot ... vicentiu314 vicentiu314 Care sunt situațiile în care Datele cu Caracter Personal pot fi folosite fără acordul căruia îi aparțin ? (vezi toată discuția)
Incalcare drepturi gdpr ? wideace wideace In ordine cronologica: 1. Am depus actele la primarie pentru obtinerea unei autorizatii de construire (refacere imprejmuire). 2. Ulterior am gasit pe ... (vezi toată discuția)