avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Care sunt situațiile în care Datele cu Caracter ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Care sunt situațiile în care Datele cu Caracter Personal pot ...

Care sunt situațiile în care Datele cu Caracter Personal pot fi folosite fără acordul căruia îi aparțin ?
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 16:34, 4 Septembrie 2023
RGPD nu se aplică în cazul în care:
- datele se referă la o persoană decedată
- datele se referă la o persoană juridică
- procesarea datelor este realizată de o persoană care acționează în scopuri aflate în afara activității sale comerciale sau profesionale
Buna ziua,

Prelucrarea poate sa aiba loc in baza unui contract ( contract de munca, spre exemplu ), in baza unui interes legitim ( spre exemplu, montarea unor camere CCTV , de catre Asociatiile de proprietari ), sau in vederea indepliniri unei obligatii legale ( spre exemplu, emiterea unor chitante/ facturi ).

Prelucrarea datelor cu caracter personal se poate realiza in mod legal numai daca se bazeaza pe unul dintre temeiurile juridice prevazute la art. 6 alin. (1) din Regulament, respectiv:
consimtamantul persoanei vizate;
prelucrarea este necesara pentru incheierea sau executarea unui contract;
prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei obligatii legale;
prelucrare este necesara pentru a proteja interesele vitale ale persoanei vizate sau ale altei persoane fizice;
prelucrare este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau care rezulta din exercitarea autoritatii publice cu care este investit operatorul;
prelucrare este necesara in scopul intereselor legitime urmarite de operator sau de o parte terta, cu exceptia cazului in care prevaleaza interesele sau drepturile si libertatile fundamentale ale persoanei vizate.
Situatiile sunt multiple, ne puteti contacta pentru discutarea cazului dvs concret daca doriti [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare drepturi gdpr ? wideace wideace In ordine cronologica: 1. Am depus actele la primarie pentru obtinerea unei autorizatii de construire (refacere imprejmuire). 2. Ulterior am gasit pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, lucrez în cadrul unei companii de vânzări, unde ... Lefter Iuliana Lefter Iuliana Bună ziua, Lucrez în cadru unei companii de vânzări, unde lunar se trimit anumite persoane numite mistery shhoper pentru consiliere. Din păcate noi nu ... (vezi toată discuția)
Camere video pe holurile blocului! pot monta camere video pe ... usernew2021 usernew2021 Camere video pe holurile blocului! Pot monta camere video pe holurile blocului la etajele superioare strict pentru siguranta si protectie? Tin sa precizez ... (vezi toată discuția)