avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua , Va rog frumos ,am nevoie de un sfat in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua , Va rog frumos ,am nevoie de un sfat in situația ...

Bună ziua ,
Va rog frumos ,am nevoie de un sfat in situația urmatoare :
-bunicul meu ( decedat) a avut 7 copiii.Doar 2 mai sunt în viață.Unul dintre ei ( mama mea) nu este trecuta în titlul de proprietate ca și moștenitor ,nu a făcut cerere ,nu are alt titlu de proprietate.
-Unul dintre copiii unuia dintre frații decedați ar dori să facă succesiunea după tatăl său.

Întrebări :
-care este procedura ca mama sa fie pe titlul de proprietate?
-se poate și fără instanta ?( fiind de durată și costisitor )
-in ce măsură decizia 9/2021 a ICCJ este aplicabilă acestei spete daca nu se dorește calea judecătorească.

Am întrebat primăria care a eliberat titlul ,nu a știut să răspundă privitor la procedura

Va mulțumesc !

Alte discuții în legătură

Mostenire - cateva intrebari dorin55 dorin55 Buna ziua, va rog frumos sa raspundeti la cateva intrebari in acest caz. Bunica mea a decedat in anul 2005. Un an mai tarziu, in 2006 a decedat si mama mea. ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune intarziata insomniac insomniac bun gasit tuturor. am nevoie de ajutor pentru aflarea unor conditii initiale pentru deschiderea unei succesiuni la multi ani dupa decesul celui care a lasat ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune fara documentele necesare acesteia myyre myyre Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Bunicii mei au decedat inainte de 1989, bunicul in 1968 si bunica 1974. La vremea respectiva ... (vezi toată discuția)