avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Este ok daca inregistram mărfurile in custodie ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Este ok daca inregistram mărfurile in custodie extracontabil ( cont 803 )?

O societate înregistrată in scopuri de TVA in RO, cu sediul in RO, primește in custodie mărfuri de la un partener UE ( Franța), urmand ca in momentul in care acestea vor fi vandute de firma mai departe către clienti din Rom sa se primeasca factura de la partenerul din UE.

Este ok daca le inregistram mărfurile in custodie extracontabil ( cont 803 )? Ideea e ca atunci cand le voi vinde eu voi avea factura de la partenerul extern, dar nu am dovada transportului la momentul primirii facturii de la partenerul UE( aceasta fiind atunci cand au ajuns mărfurile in custodie).
Sau varinata 371 , cantitate 1 si pret 0 ..sa le am doar cantiativ
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2022
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Documente in caz de marfa la terti ARIANA_2007 ARIANA_2007 Am urmatorul caz. Am incheiat un contract de prestare servicii cu un partener. Eu ii furnizez materiale iar el imi ofera mana de lucru pentru montaje diverse. ... (vezi toată discuția)
Marfuri trimise in custodie elims_mn elims_mn Buna ziua, As vrea sa trimit marfuri in custodie. Trebuie sa fac si aviz de custodie si proces verbal de custodie? Sau se poate face doar una din ele. Imi ... (vezi toată discuția)
Marfuri in custodie taie taie Buna ziua, Am primit marfuri in custodie de la o societate comerciala platitoare de TVA si as vrea sa stiu care sunt inregistrarile contabile. Pentru ... (vezi toată discuția)