avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, Daca gravida nu a lucrat 12 luni inainte de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, Daca gravida nu a lucrat 12 luni inainte de a naste, ...

Buna ziua,
Daca gravida nu a lucrat, 12 luni inainte de a naste, deci nu are dreptul la c.c.c., sotul poate solicita stimulentul de insertie, daca nici el nu are 12 luni lucrate inainte de nasterea copilului?
Cel mai recent răspuns: camypos , utilizator 16:00, 4 Februarie 2022
Buna ziua,
Nu se poate.
Ce ocupatie ati avut inainte de acest job sau ce ocupatie aveti acum...?
Daca sunt gravida in trei luni, ma angajez acum, pot lua indemnizatie ccc incepand cu februarie 2023, deci atunci cand copilul va avea 6 luni, si pana implineste 2 ani?
Acum nu am nici o ocupatie.
Nu.
Trebuie sa indepliniti conditiile pentru a primi indemnizatia ( cele 12 luni...) inainte de a naste, nu dupa.
Inainte ce ocupatie ati avut dvs. sau tatal?
Din 2019 si pana acum?
Lucratori in comert. Are importanta? Cert e ca nici unul dintre noi nu avem 12 luni pana la nasterea copilului. Deci pot lua doar indemnizatia pentru concediul de nastere si lauzie, nu?

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza concediul de risc maternal, concediul de maternitate si pentru ccc? MonicaOlariu MonicaOlariu Buna Ziua! Va rog sa imi spuneti cum se calculeaza plata pentru concediul de risc maternal, pentru concediul de maternitate si pentru cel de ingrijire copil ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu de maternitate si de concediu pentru cresterea copilului? florydulcik florydulcik fiind angajata la 4 ore(partime).dupa ce perioada pot beneficia de concediu maternal?beneficiez de indemnizatia pt ingrijire copil?daca da,dupa ce perioada de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Alexandra Leonov Alexandra Leonov As dori sa stiu daca pot sa intru in concediu cu risc find insarcinata in 3 luni dar ne avand inca un an de munca...imi dauneaza la indemnizatie ... pe 11 07 ... (vezi toată discuția)