avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbarea apometrului defect este obligatia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbarea apometrului defect este obligatia consunatorului sau ...

Schimbarea apometrului defct este obligatia consunatorului sau a companiei de apa din moment ce apometru nu poate fi citit din cauza calitatii apei furnizate ? ( apa este furnizata cu impuritati si acestea se depun pe ecranul apometrului facand imposibila citirea ) .
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:24, 17 Noiembrie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Proprietarul apometrului are si obligatia intretinerii acestuia.
Daca apa are impuritati, inainte de apometru se monteaza un filtru care se poate curata periodic. Montarea filtrului cade tot in sarcina proprietarului apometrului.
Referitor la calitatea apei, puteti sesiza DJSP in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.
monicagaciu daca apometru nu are factura si garantie nu raspunde proprietaru pt defectiunea apometrului
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu locuiti in condominiu si e contract direc de furnizare a apei de catre acea companie, apometrul este al companiei si ea raspunde de schimbarea apometrului. Daca locuiti in condominiu (la bloc) si contractul e pe asociatie, e sarcina dvs., fiind proprietate individuala, schimbati acel tip de apometru cu mecanism umed, cu unul cu mecanism uscat (partea de indicare si contorizare e separata de partea umeda, de masura).

monicagaciu a scris:

Schimbarea apometrului defct este obligatia consunatorului sau a companiei de apa din moment ce apometru nu poate fi citit din cauza calitatii apei furnizate ? ( apa este furnizata cu impuritati si acestea se depun pe ecranul apometrului facand imposibila citirea ) .

@popa gheorghe Daca apa are impuritati, inainte de apometru se monteaza un filtru care se poate curata periodic. Exprimare impersonala! Cine monteaza? Poate nu stiti, dar orice interventie neautorizata inainte de contor se lasa cu belele! MARI! Cu calcularea consumului pe ultima suta de ani, cu dobanzi+penalitati, tot alaiul. Un filtru se poate folosi usor pt. a fura apa. Nu degeaba se spune ca suntem un popor de hoti! Cand am solicitat schimbarea robinetului de trecere de dinainte de contor au venit trei de la furnizor, sigilii/peceti, foto....
Daca cititi cu atentie veti constata ca am scris, citez: "... Montarea filtrului cade tot in sarcina proprietarului apometrului..." Interventiile pe trasee se efectueaza numai de catre instalatori autorizati, iar oprirea apei pentru interventie se face cu stiinta asociatiei de proprietari.

Alte discuții în legătură

Pausalul adelasirghie adelasirghie Stau la parter, in sectorul 3, iar contorul apa calda bucatarie s-a blocat din cauza mizeriilor de pe coloana comuna. Nu e prima data. Administratia nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Apometre in mediul rural costik2008 costik2008 Locuiesc in mediul rural si sa defectat apometrul pus de primaria localitati acum vreo 6-7 ani [ nu se mai poate citi deoarece este din acela cu cadram umed si ... (vezi toată discuția)
Diferenta contor, buna ziua, la factura de apa mi se adauga lunar ... genigeni genigeni diferenta contor, Buna ziua, la factura de apa mi se adauga lunar diferenta de contor desi am apometru in apartament...ex.luna asta 1 metru la care se adauga ... (vezi toată discuția)