avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara! Locuiesc și lucrez pe teritoriul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara! Locuiesc și lucrez pe teritoriul Germaniei din 2016. ...

Buna seara!
Locuiesc și lucrez pe teritoriul Germaniei din 2016.
In cazul repatrierii as putea cere de la statul German Plata contribuțiilor sociale plătite de mine pina la sfirsitul anului 2021 conform legislației de pe teritoriul Germaniei?Nu beneficiez de pensie de la statul German.Am fost informat în scris despre faptul că voi beneficia de pensie la începutul anului 2041.Pot solicita Statului German să îmi restituie contribuțiile sociale plătite de mine pina la 31.12.2021?Pot beneficia de aceste drepturi bănești?In ce conditii pot face aceasta solicitare?Unde trebuie sa ma adresez?Ce institutie ma poate ajuta?
Ultima modificare: Luni, 7 Februarie 2022
Gindul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:26, 7 Februarie 2022
Nu. Anii respectivi pot fi considerați vechime în muncă atunci când vă veți pensiona în România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! locuiesc și muncesc pe teritoriul germaniei din anul ... Gindul Gindul Buna ziua! Locuiesc și muncesc pe teritoriul Germaniei din anul 2016,August.Pina in 2016 am lucrat in Romania,incepand cu anul 1998. Prin poșta am fost ... (vezi toată discuția)
Perioada lucrata in strainatate kmy28 kmy28 Buna ziua! Ce drept de pensie are o persoana din Romania care a lucrat in Germania in perioada 1996-2001 si cum procedeaza ca sa obtina acest drept?? (vezi toată discuția)
Rog!!! vreau sa-mi transfer lunile muncite in strainatate pe cartea de munca! AlinaR80 AlinaR80 Buna ziua, Va rog frumos ce proceduri online exista pentru a demara transferul de vechime in munca prestata in strainatate, pe cartea de munca din ... (vezi toată discuția)