avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Locuiesc și muncesc pe teritoriul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Locuiesc și muncesc pe teritoriul Germaniei din anul ...

Buna ziua!
Locuiesc și muncesc pe teritoriul Germaniei din anul 2016,August.Pina in 2016 am lucrat in Romania,incepand cu anul 1998.
Prin poșta am fost informat că în anul 2041 voi primi pensie de la statul German.
As putea sa beneficiez de la Statul German de sumele plătite pentru Renteversicherung pe teritoriul Germaniei în schimbul renunțării mele la Pensia de la statul German?Exista o situație prin care eu cetățean al Uniunii Europene sa pot cere statului German restituirea sumelor plătite (pina la data înaintării cererii)privind Asigurarea de pensie,in schimbul renunțării mele la Pensia de la Statul German? Am auzit,nu sunt sigur,că pentru cetățenii care provin din țări non UE este posibil acest lucru.
Va mulțumesc pentru înțelegere.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:16, 8 Februarie 2022
Ar trebui sa va interesați in Germania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! locuiesc și lucrez pe teritoriul germaniei din 2016. ... Gindul Gindul Buna seara! Locuiesc și lucrez pe teritoriul Germaniei din 2016. In cazul repatrierii as putea cere de la statul German Plata contribuțiilor sociale ... (vezi toată discuția)
Persoanele nerezidente plătesc cass la dividendele obținute din românia? Brem Brem Buna ziua,am o firma in RO,iar din 2012 primesc dividende,din care am platit impozitul aferent.Sunt nerezident,cetatean german si am locul de munca in ... (vezi toată discuția)
Drept de munca pentru parintii copilului nascut in statele ue Hobitzi Hobitzi Am un copil,care s-a nascut in Germania.Citisem de ceva vreme un articol de ziar ,care spunea ca parintii unui copil nascut intr-o tara din UE au posibilitatea ... (vezi toată discuția)