avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ieri am avut un mic accident soldat cu aripa ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ieri am avut un mic accident soldat cu aripa îndoită,a fost ...

Ieri am avut un mic accident soldat cu aripa îndoită,a fost vina mea,am hotărât să facem amiabila,am făcut-o iar cel de la asigurari ia înmânat amiabila păgubitului spunând că dacă nu ii aduc 400 de lei următoarea zii se va duce la poliție și o să rămân fără permis,ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 07:13, 10 Februarie 2022
Mergeti dvs. la politie prima data si declarati accidentul, spuneti ce v-a spus pagubitul.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform art. 79 alin 2 din OUG 195/2002 nu esti obligat sa declari la politie accidentul, daca s-a incheiat acea constatare amiabila.
"(2) Se exceptează de la obligațiile prevăzute la alin. (1) lit. b)*):
a) conducătorii vehiculelor care încheie o constatare amiabilă de accident, în condițiile legii;"
[ link extern ]
Seamana a escrocherie ce vrea pagubitul, sau, cum spune el, agentul de asigurari.
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2022
latka, utilizator
Dar dacă au trecut cele 24 de ore și amiabila a fost scrisă și este la păgubit în formație completa iar acesta nu a raportat mai pot pății ceva?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ați citit? V-am dat răspunsul anterior. Dacă s-a încheiat constatarea amiabila nu mai e obligatorie declarația de la politie. Ce să pățiți dacă aveți și dvs. un exemplar din constatare?
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2022
latka, utilizator
Nu am pentru că nu au vrut să îmi acorde,dar am o înregistrare telefonică in care păgubitul afirma că am încheiat cu dânsul amiabilă

Alte discuții în legătură

Bună ziua am fost implicat într un accident auto cu alt auto ... Mircea Marin Mircea Marin Bună ziua Am fost implicat într un accident auto cu alt auto eu neacordand prioritate de trecere . La insistentele pagubitului ne am inteles la amiabila pe ... (vezi toată discuția)
Accident rutier fără victime nedeclarat An0n1m An0n1m Bună ziua! În urma cu 4 luni am fost implicata într-o tamponare ușoară cu un alt autovehicul, eu fiind vinovata. Am încheiat constatarea amiabila însă ... (vezi toată discuția)
Accident silviu2909 silviu2909 ce se intampla daca lovesti o masina parcata pe marginea drumului, zgariindu-le doar, pe amandoua, si pleci de acolo, fara sa raportezi nimic la politie ? (vezi toată discuția)