avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ieri am avut un mic accident soldat cu aripa ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ieri am avut un mic accident soldat cu aripa îndoită,a fost ...

Ieri am avut un mic accident soldat cu aripa îndoită,a fost vina mea,am hotărât să facem amiabila,am făcut-o iar cel de la asigurari ia înmânat amiabila păgubitului spunând că dacă nu ii aduc 400 de lei următoarea zii se va duce la poliție și o să rămân fără permis,ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 07:13, 10 Februarie 2022
Permisul auto nu se retine pentru orice fel de accident ci pentru incalcarea anumitor reguli de circulatie care atrag suspendarea dreptului de a conduce : neacordare de prioritate, depasire neregulamentara, consum de alcool la volan, etc.Problema e ca aveti doua posibilitati : a) Cadeti la pace cu celalalt sofer implicat in accident ; b) Daca stiti ca nu ati savirsit o contraventie care atrage suspendarea dreptului de a conduce , mergeti la politie si declarati accidentul , fiindca NU aveti un exemplar al constatarii amiabile si va poate reclama ca ati plecat de la locul accidentului in lipsa unei constatari amiabile ( nu puteti face dovada ! ) si atunci politia va poate suspenda permisul.Cineva l-a invatat pe celalalt sa procedeze asa ca sa-si poata repara rapid dauna proprie.Discutia telefonica nu poate tine loc de proces-verbal de constatare amiabila.
'' g) neprezentarea la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale, cu excepţia cazului în care conducătorii vehiculelor încheie o constatare amiabilă de accident, în condiţiile legii, sau conducătorul de vehicul deţine o asigurare facultativă de avarii auto, iar accidentul de circulaţie a avut ca rezultat numai avarierea propriului vehicul. '' [ link extern ] ''
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2022
Florin Cornea , Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua am fost implicat într un accident auto cu alt auto ... Mircea Marin Mircea Marin Bună ziua Am fost implicat într un accident auto cu alt auto eu neacordand prioritate de trecere . La insistentele pagubitului ne am inteles la amiabila pe ... (vezi toată discuția)
Accident rutier fără victime nedeclarat An0n1m An0n1m Bună ziua! În urma cu 4 luni am fost implicata într-o tamponare ușoară cu un alt autovehicul, eu fiind vinovata. Am încheiat constatarea amiabila însă ... (vezi toată discuția)
Accident silviu2909 silviu2909 ce se intampla daca lovesti o masina parcata pe marginea drumului, zgariindu-le doar, pe amandoua, si pleci de acolo, fara sa raportezi nimic la politie ? (vezi toată discuția)