avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Achizitie Spatiu Comercial Probleme Acte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Achizitie Spatiu Comercial Probleme Acte

Buna ziua.

As dori sa achizitionez un spatiu comercial dar in acte nu este trecut parterul, doar etajul este. Spatiul se afla in centrul vechi, cladirea fiind si una cu risc. La spatiul de la etaj se ajunge exclusiv prin spatiul de la parter. Ma poate lamuri si pe mine cineva cu privire la riscuri, in caz ca-l voi cumpara? Multumesc mult
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2022
bdinu89, utilizator
Cel mai recent răspuns: bdinu89 , utilizator 18:21, 8 Februarie 2022
Buna ziua,

Va recomand sa verificati si extrasul cf aferent imobilului pe care intentionati sa-l achizitionati.In cuprinsul extrasul CF se va vedea cine este ultimul proprietar si actul in baza caruia a fost dobandit imobilul de catre ultimul proprietar. Este de analizat daca in CF este mentionat si parterul sau nu,eventual, puteti solicita eliberarea releveului imobilului pentru a verifica acest aspect.

Fara o analiza a extrasului CF si a actului in baza caruia a fost dobandit imobilul nu va pot ajuta, insa, riscul care poate interveni este sa cumparati o parte din imobil de la un neproprietar iar ulterior adevaratul proprietar sa formuleze impotriva dumneavoastra o actiune in revendicare sau, un alt risc este ca nu veti putea intabula parterul in favoarea dumneavoastra.

Ramane de analizat titlul de proprietate si de verificat daca este o eroare intervenita la momentul redactarii contractului de vanzare-cumparare initial, aspect care poate fi rectificat, sau nu.

O zi buna.
Cu stima,
av.Jasmine Oancea
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2022
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Multumesc din suflet! Zi faina!

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Buna ziua,

Va recomand sa verificati si extrasul cf aferent imobilului pe care intentionati sa-l achizitionati.In cuprinsul extrasul CF se va vedea cine este ultimul proprietar si actul in baza caruia a fost dobandit imobilul de catre ultimul proprietar. Este de analizat daca in CF este mentionat si parterul sau nu,eventual, puteti solicita eliberarea releveului imobilului pentru a verifica acest aspect.

Fara o analiza a extrasului CF si a actului in baza caruia a fost dobandit imobilul nu va pot ajuta, insa, riscul care poate interveni este sa cumparati o parte din imobil de la un neproprietar iar ulterior adevaratul proprietar sa formuleze impotriva dumneavoastra o actiune in revendicare sau, un alt risc este ca nu veti putea intabula parterul in favoarea dumneavoastra.

Ramane de analizat titlul de proprietate si de verificat daca este o eroare intervenita la momentul redactarii contractului de vanzare-cumparare initial, aspect care poate fi rectificat, sau nu.

O zi buna.
Cu stima,
av.Jasmine Oancea

Cu drag:)
Anterior oricarui demers de achiztie,verificati documentele de la cadastru,sau de la serviciul urbanism din primarie
Aspectul ca accesul la etaj se face numai prin spaiul care va intereseaza,va obliga sa analizati cu responsabilitate eventuala achizitie a spatiulu
Revin cu mai multe detalii. Cladirea este din 1939 . Parterul este in acte etajul nu este. Etajul are inaltime de 2m si este ca si cum ar fi un pod practic. Nici vecinii cu spatiile de langa nu le au trecute in acte.

ynocentta a scris:

Anterior oricarui demers de achiztie,verificati documentele de la cadastru,sau de la serviciul urbanism din primarie
Aspectul ca accesul la etaj se face numai prin spaiul care va intereseaza,va obliga sa analizati cu responsabilitate eventuala achizitie a spatiulu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am primit mostenire un teren de 361mp pentru care ... CRISdas CRISdas Buna ziua, am primit mostenire un teren de 361mp pentru care am certificat de mostenitor, insa pe acest teren exista si o constructie nefinalizata, ... (vezi toată discuția)
Buna seara,as dori sa stiu ce se poate face in urmatoarea situatie: ... alex94mr@gmail.com alex94mr@gmail.com Buna seara,as dori sa stiu ce se poate face in urmatoarea situatie: O casa are parter, un nivel si o mansarda, locuita de trei familii diferite fiecare ... (vezi toată discuția)
Bloc nedeclarat Luciana44 Luciana44 Am cumparat in 2014 un apartament la etajul 2 , intr-un bloc nou D+P+2E +E3. In 2015 persoana cu apartament cumparat la parter incepe la subsol o ... (vezi toată discuția)