Printre documentele unei persoane recent decedate a fost gasita o hartie, semnata de mine, in care confirmam faptul ca am primit o suma de bani de la persoana respectiva. Hartia nu este datata, nu contine cuvintele: imprumutat, obligatie, restituire, termen, dobanda. Spune ca am PRIMIT banii si atat. Cu garantia care o ofera anonimatul afirm ca habar nu am despre ce e este vorba. De fapt nici nu am cunoscut-o pe persoana respectiva, singura explicatie fiind posibilitatea sa fi facut un comision pentru o cunostinta comuna mai mult de 5 ani in urma cand am parasit tara.
In prezent, mostenitorii pretind banii respectivi si fac presiuni asupra parintilor mei, bolnavi, ramasi in Romania.
In tara in care locuiesc o hartie/contract in care nu este mentionat explicit caracterul de datorie/imprumut si conditiile acestuia nu ma poate obliga la plata unei sume de bani.
Am doua intrebari, va rog:
1. Ma obliga hartia mentionata la plata sumei respective conform legilor romanesti?
2. Se considera a fi inselaciune cazul in care parintii mei sunt constransi sa plateasca suma respectiva?
Va multumesc
~ final discuție ~