Tocmai asta este ideea, ca nu ar mai avea cine sa dețină ceva. Acest certificat de mostenitor este facut de catre tatal meu si fratele lui in urma decesului bunicii mele. In act apare trecut faptul ca cei 1000 mp si casele aferente sunt mostenite de bunica mea de la părinții ei, decedati in urma cu 40 de ani si că, in urma decesului bunicii, bunurile imobile raman mostenitorilor: tata, cu 1/32 si unchiul cu 1/2. Nu mai apare alta persoană stipulata in act ( la al treilea mostenitorapare trecut " XXX" ). Intre timp unchiul meu a decedat ( in urma cu 2 ani ) si tata vrea sa faca partajul cu singurul copil al unchiului ca sa stabilim care ce primeste si sa putem sa investim in partea care ne revine. Doar ca, uitandu-ne pe acest certificat de mostenitor din 1994 am sesizat acest procent de 1/32. Daca este o eroare de tipar se poate face ceva? Noi vrem impartire corecta de 1/2 pentru fiecare parte ( tata si verisoara mea ). Ne poate incurca acest act?
Mulțumesc frumos
Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:
Inițial, am crezut că ați tastat dvs. din viteză 1/32 în loc de 1/2.
Și totodată mi se părea bizar să ne fi întrebat ce înseamnă jumătate (1/2) din 1000 mp.
Dacă n-ar fi o eroare, atunci întrebarea (pentru care răspunsul s-ar găsi chiar în cuprinsul actului) este... cine are restul până la 100%?