avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Buna ziua! Am nevoie de un sfat in cazul unei persoane ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Buna ziua! Am nevoie de un sfat in cazul unei persoane care a ...

Buna ziua!
Am nevoie de un sfat in cazul unei persoane care a beneficiat de concediu de carantina de 10 zile in luna ianuarie 2022,dar lucreaza la aceasta firma de cca 5 luni.De la firma i se spune ca fiindca nu lucreaza de cel putin 6 luni,cum ar fi legea,trebuie sa aduca acte doveditore si de la fostul angajator,prin care sa demonstreze ca a fost asigurat 6 luni in ultimul an.
Este adevarat?Exista stipulat undeva ca nu pot fi carantinati cei care nu au beneficiat de asigurare cel putin 6 luni la acelasi angajator?Nu a fost o optiune aceasta carantina si stiam ca e obligatorie,inclusiv si pentru neasigurati,atunci cand se impune.
Adaug faptul ca a fost contact direct al unui mebru din familie pozitiv,a dus tot ce i s-a cerut de la medicul de familie catre firma si cu toate acestea i s-a spus ca firma nu stie daca il poate plati fiindca nu lucreaza de 6 luni la ei.Si chiar daca statul i-ar plati acest concediu de carantinare,ei risca sa nu isi primeasca banii inapoi fiindca nu are destule luni la acelasi loc de munca.
Ce sa le poata spune?A adus deja angajatorului concediul de la medicul de familie si o declaratie de la Dsp prin care e mentionat de ce si cat a fost carantinat.
Multumesc anticipat pentru orice raspuns!

Alte discuții în legătură

Doresc sa ma angajez, dar n-am asigurare pentru a ma inscrie la medic de familie. robert paul robert paul Buna seara.Nu sunt inscris la un medic de familie deoarece nu am lucrat un timp si am inteles ca trebuie sa fii asigurat pentru a te inscrie la doctorul de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical carantina sirenuta29 sirenuta29 Buna ziua ,am sosit in 3 august din SUA,pe aeroportul Otopeni,acolo am dat declaratia pe propria raspundere atat la reprezentantul DSP cat si la POLITIA DE ... (vezi toată discuția)
Suprapunere cic cu concediu de carantinare (covid-19) Cri I. Cri I. Suprapunere CIC cu concediu de carantinare (covid-19) Bună ziua, Mă aflu într-o situație \"absolut specială\", după cum au intitulat-o angajații ... (vezi toată discuția)