avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Va rog sa ma ajutați în interpretarea alin. 2, art ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Va rog sa ma ajutați în interpretarea alin. 2, art 122 din ...

Va rog sa ma ajutați în interpretarea alin. 2, art 122 din Codul Muncii.
Articolul 122

(1) Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 90 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.

(2) In aceste conditii salariatul beneficiaza de salariul corespunzator pentru orele prestate peste programul normal de lucru.

(3) In perioadele de reducere a activitatii angajatorul are posibilitatea de a acorda zile libere platite din care pot fi compensate orele suplimentare ce vor fi prestate in urmatoarele 12 luni.

Sa înțeleg ca în cazul în care salariatul a lucrat intr-o zi 10 ore eu trebuie sa ii plătesc cele 10 ore cu 100% și dacă cele 2h suplimentare nu le-a compensat cu timp liber în 90 de zile sa ii plătesc sporul de 75%? Sau îl plătesc în luna efectuării orelor suplimentare cele 8h iar cele 2 ore suplimentare dacă nu le-a compensat în 90 de zile, ii plătesc cu 175%? În cazul în care si-a compensat cele 2h cu timp liber, mai trebuie sa ii plătesc ceva?
Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Plata orelor suplimentare sau recuperare EmiMimy EmiMimy Bună ziua, Dacă am un salariat cu salariu brut de 2.000 lei care în luna ianuarie a prestat 192 ore din care 32 sunt suplimentare și doresc să îi dau ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare nala nala Daca ma angajez din 18 mai lucrand 8 ore pe zi ar trebui sa efectuez 80 de ore . Daca lucrez si ore suplimentare si efectuez 90 de ore diferenta de 10 ore se ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare. popioanapaula popioanapaula Daca am salariul minim pe economie si lucrez peste cele 166 ore aferente salariului minim, cum se platesc aceste ore? (vezi toată discuția)