avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... CRDS - pasaport si casatorie in afara Romaniei
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

CRDS - pasaport si casatorie in afara Romaniei

Buna ziua,

Sunt cetățean roman, am pașaportul roman cu domiciliul in străinătate.

Îmi expira pașaportul in curând si nu am găsit programare la consulat așa ca ma voi duce in România pentru a solicita un pașaport nou.

Acum 4 ani, m-am căsătorit in SUA cu un cetățean american. NU mi-am schimbat numele. Am aflat ca este necesar sa transcriu certificatul de căsătorie in registrele romane.

Dar este cumva posibil sa îmi fac pașaportul înainte de a transcrie certificatul de căsătorie? Nu am avut buletin din Romania niciodata, asa ca daca imi expira pasaportul nu cred ca pot sa imi transcriu certificatul de căsătorie.

Poate o sa reușesc sa găsesc programare la consulat in câteva luni pentru a transcrie certificatul de căsătorie, dar de pașaport am nevoie acum. Sa fac ambele acum in România cred ca ar lua ceva timp.

Va mulțumesc pentru timpul acordat,
Ana
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2022
anabanni, utilizator

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat casatorie si obtinere ci provizorie Victoria_W Victoria_W Buna ziua, Sunt cetatean roman, am pasaportul roman cu domiciliul in strainatate. Recent m-am casatorit cu cetatean austriac in SUA insa avem ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in sua implinit 14, acte necesare pt inscriere certificat nastere in ro michelle66 michelle66 Buna Ziua, Copilul meu este nascut in SUA, a implinit deja 14 ani, eu am dubla cetatenie. Vreau sa inregistrez certificatul de nastere in Romania pentru ca ... (vezi toată discuția)
Buna seara, ma numesc ana maria si sunt casatorita cu un cetatean ... Riyhanna0 Riyhanna0 Buna seara, Ma numesc Ana Maria si sunt casatorita cu un cetatean strain; locuim in Anglia de 5 ani si inca nu avem domiciliul aici. Avem impreuna o ... (vezi toată discuția)