avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Indiviziune...... Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Indiviziune...... Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in problema pe care ...

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in problema pe care incerc sa v o prezint. Sunt in indiviziune cu fratele meu, adica avem o curte 500mp din care 240 EU si 260 mp El. Terenul nu este lotizat. Mai avem si dispensele din spatele curtii 1/2 fiecare.
El a ocupat toate dispensele si le adus intr un stat de degradare avansat si in acelasi timp foloseste si curtea ca si cum toata II apartine. Parintii nostri au usufruct viager si la mine si la fratele meu.(casa fiind cu etaj, doua apartamente cu intrari separate, al meu inca la rosu, apartamentul fratelui locuibil) vazand ca am fost pt o perioada plecata cu Parintii din tara, fratele meu si.a permis sa scoata hainele uzufructului din casa lui si sa deschida usa apartamentului meu trantindu le pe moluz. Intrebarea mea este,tinand cont ca suntem in indiviziune chiar are dreptul sa faca c'è vrea in curte si dispensele care le avem1/2fara acordul nostru? Chiar daca uzufructul nu face sezizari EU ca propeietar c'è pot face vazand ca si. a permis sa deschida usa apartamentului meu farà sa acordul meu si nici nu am fost instiintata ca el a decis sa dea afara bunurile uzufructului. As vrea sa ies din aceasta indiviziune si sa cer despagubiri pt toate faptele fratelui meu. Va multumesc!!

Alte discuții în legătură

Renuntare la cota de mostenire cu clauza OctaviaMaria OctaviaMaria In urma decesului mamei noastre, eu si fratele meu vom dezbate succesiune pentru un apartament. Eu as dori sa cedez dreptul la cota care mi se cuvine din ... (vezi toată discuția)
Indiviziune Aelrih Aelrih Buna ziua, Imi cer scuze ca va supun atentiei problema mea insa as vrea sa stiu ce tebuie sa fac. In urma cu 14 ani impreuna cu fratele meu si mama am ... (vezi toată discuția)
Impartire de bunuri ale parintilor cu acordul acestora, intre frati laposiiuliu laposiiuliu Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat.. Parintii mei detin o casa si un apartament.. Ei doresc ca sa treaca casa pe numele fratelui meu deoarece el deja ... (vezi toată discuția)