Buna ziua,
Daca sunt PFA cu norma de venit cod caen 6202 (servicii IT) si prestez servicii pt o companie din US, as vrea sa stiu daca depasesc plafonul de 300,000 lei si trebuie sa ma inregistrez ca platitor de TVA, ar urma sa platesc TVA-ul sau doar trebuie sa prezint lunar o declaratie fara a achita ceva? Atfel spus, pentru facturile emise catre clienti din US ar trebui sa platesc TVA?
la depasirea plafonului de 300.000 trebuie sa va inregistrati in scop de TVA , insa daca veti factura catre firme din US nu veti factura cu TVA in continuare . Doar catre persoane fizice veti factura cu TVA 19%.
da , decontul de TVA ( Decont 300) e obligatoriu TRIM pana la 100.000 euro . Apoi devine LUNAR . SI declaratia 394 se depune si aia tot TRIM ( chiar si pe zero ) .
Multumesc pentru raspunsurile prompte si detaliate!
As avea o ultima intrebare - inteleg ca daca as presta servicii pentru o firma din Romania si as depasi plafonul de 300.000 lei, ar trebui sa facturez cu TVA (respectiv, as avea avea mai multe taxe de achitat)?
corect , pt prestari in Romania se factureaza cu cota TVA de 19% ( practic incasati de la client TVA si il dati mai departe la bugetul statului ) iar clientul isi va recupera acel TVA achitat prin decontul sau de TVA . Asta e mecanismul . Nimeni nu pierde ...teoretic :)
Declaratii tva
codew
Buna ziua,
Sunt in curs de inregistrare pentru TVA. Am depus declaratia 070: trecere la TVA prin optiune. Am un contract cu o firma din UE. Prestez servicii ... (vezi toată discuția)