avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! In cazul in care tatal vrea sa depuna ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! In cazul in care tatal vrea sa depuna dosarul pentru ...

Buna ziua!
In cazul in care tatal vrea sa depuna dosarul pentru Concediul de crestere copil, cand ar trebui sa -si anunte angajatorul?
Cel mai recent răspuns: CirsteaMirona , utilizator 16:15, 22 Februarie 2022
Și cu câteva zile înainte.
Exista o baza legala unde este specificat acest lucru?
Vedeti OUG 111/2010 si HG 52/2011 .
Buna ziua!

Presupunand ca avem urmatoarele situatii:

1. Mama este angajata, prin urmare este obligata sa ia concediul de lauzie ( min 42 zile). Tatal poate depune dosarul pentru Concediul de crestere copil numai din a 43-a zi de la nasterea copilului.
Tatal trebuie sa anunte angajatorul in vederea suspendarii contractului individual de munca conform art. 51 lit a), cu cateva zile inainte de nasterea coplilului sau inainte de implinirea celor 42 zile (concediul de lauzie in cazul in care este luat de catre mama)?

2. Mama nu este angajata si in nici un fel asigurata, prin urmare nu poate lua concediul de lauzie (min 42 zile).
In acest caz, tatal ar putea depune dosarul pentru Concediul de crestere copil de la data nasterii copilului?

Multumesc anticipat!
@ CirsteaMirona

Raspunsurile la intrebarile dvs : DA

Alte discuții în legătură

Concediul pre si post natal home_rt2 home_rt2 Va rog sa ma lamuriti si pe mine in ceea ce priveste concediul pre si post natal. Am fost ieri la medicul de familie si mi-a spus ca trebuie sa stau ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil si operarea in revisal elena6ro elena6ro Buna ziua, Avem o salariata care va naste in ianuarie 2015 si la sfarsitul lunii octombrie ar trebui sa intre in concediu prenatal (84 zile). Restul de 42 de ... (vezi toată discuția)
Durata maxima a concediului postnatal si concediul de ingrijire copil dalias dalias Am urmarit discutiile din forum si majoritatea se refera la cele 42 de zile minime ale concediului postnatal. 1. Exista si vreo limita maxima? Poate fi de ... (vezi toată discuția)