avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune - Drept Civil - Ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune - Drept Civil - Ajutor

Va expun o problema , daca puteti sa ma ajutati as ramane foarte recunoscator.

Nasul meu a decedat si a ramas doar nasa mea.
El nu avea in familie decat pe mama lui ( care a decedat inaintea lui) si pe sora mamei lui care are o fata (ea inca traieste) mentionez ca aproape toata viata nu au discutat si nu se stie nici ultima adresa a persoanei respective.
Ca si avere - exista doar un apartament (ce trebuie renovat integral)
Apartamentul era pe numele nasului si a nasei mele.
Pentru succesiune dupa moartea nasului meu (avand in vedere ca nu are alte rude (decat cele mentionate mai sus) nasa mea mai trebuie sa informeze pe cineva ?
Nasul meu a dorit de cand traia sa ne transfere apartamentul noua sa fie sigur ca ramane la noi .
Ce ar trebui facut d.p.d.v legal avand in vedere situatia de mai sus pentru a putea finaliza succesiunea pentru nasa mea si apoi pentru a putea face transferul apartamentului pe numele meu si al fratelui meu ( noi fiind finii )
Astept cu nerabdare un raspuns daca aveti posibilitatea
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:21, 14 Februarie 2022
nu mai conteaza ce a vrut nasul, trebuia sa fi facut un testament.
mostenitoare ale lui sunt sotia si verisoara sotului decedat, verisoara mosteneste 1/4.
ii dati sulta pt partea ei si apoi nasa va poate da casa cu contract de intretinere sau cum doreste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire in indiviziune vali_085 vali_085 Buna ziua! Am cumparat cota de 5/8 din garsoniera nasei mele (dreptul ei in urma unei succesiuni). Ceilalti coproprietari nu au declarat la momentul ... (vezi toată discuția)
Legalitate certificat de mostenitor Lilic68 Lilic68 Mama mea a avut un frate care a murit in anul 2005. Precizez ca parintii lor sunt decedati din anul 1996 iar fratele mamei nu avut copii. Dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Succesiune încurcată. cum sa procedez? giv giv Buna seara. Sunt in următoarea situație: Mama mea trăiește, are 70 de ani. Ea a avut 4 frați. 2 au murit de mici in anii 40 si 50. Unul a murit in ... (vezi toată discuția)