avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Recuperare sume constituite ca GBE de firma in faliment
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Recuperare sume constituite ca GBE de firma in faliment

Firma mea se afla in procedura falimentului si are printre bunuri o garantie de buna executie constituita in favoarea unei primarii. Contul este la Trezoreria statului. Deoarece perioada de garantie a contractului a expirat am cerut deblocarea garantiei. Primaria -autoritate contractanta refuza deblocarea pentru motivul ca nu s-a facut receptia finala. Ori firma in faliment nu mai poate efectua recetie finala.Cum am putea recupera suma?
Buna ziua,

Primele intrebari ar fi urmatoarele: 1. s-a prevazut in contract ca si conditie pentru eliberarea garantiei efectuarea receptiei finale? 2. contractul incheiat cu primaria a ramas in vigoare sau a fost reziliat? 3. s-a adus la cunostinta primariei intrarea in faliment? 4. care este procedura prevazuta in contractul incheiat cu primaria pentru situatia intrarii in faliment, cu privire la garantia depusa? In functie de raspunsul la aceste intrebari se poate stabili o modalitatea de recuperare a garantiei.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea
1. da
2. A ramas in vigoare
3. Da
4. nu este prevazuta
multumesc
Care este motivul pentru care nu s a procedat la efectuarea recepției finale? Impune vreo conduita din partea dumneavoastră? Obligațiile contractuale au fost îndeplinite de către dumneavoastră?

Ma puteți contacta sa discutam telefonic, observ ca suntem colege de domeniu :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberarea garantiei de buna executie adela.szekely adela.szekely Cum se restituie garantia de buna executie aferenta unui contract de prestari servicii, constituita in contul deschis de liderul asocierii, la trezorerie? Pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am avut inchiriat un spatiu comercial pe o perioada ... claude0017 claude0017 Buna ziua! Am avut inchiriat un spatiu comercial pe o perioada de doi ani, timp in care facturile pentru utilitati (gaz si enerigie) mi le trimitea lunar ... (vezi toată discuția)
Garantie de buna executie daria_743 daria_743 Buna ziua, Am avut un contract de subantrepriza cu un partener. La fiecare factura emisa de partener, pe baza situatie de lucrari, s-a evidentiat suma ... (vezi toată discuția)