Firma mea se afla in procedura falimentului si are printre bunuri o garantie de buna executie constituita in favoarea unei primarii. Contul este la Trezoreria statului. Deoarece perioada de garantie a contractului a expirat am cerut deblocarea garantiei. Primaria -autoritate contractanta refuza deblocarea pentru motivul ca nu s-a facut receptia finala. Ori firma in faliment nu mai poate efectua recetie finala.Cum am putea recupera suma?
Primele intrebari ar fi urmatoarele: 1. s-a prevazut in contract ca si conditie pentru eliberarea garantiei efectuarea receptiei finale? 2. contractul incheiat cu primaria a ramas in vigoare sau a fost reziliat? 3. s-a adus la cunostinta primariei intrarea in faliment? 4. care este procedura prevazuta in contractul incheiat cu primaria pentru situatia intrarii in faliment, cu privire la garantia depusa? In functie de raspunsul la aceste intrebari se poate stabili o modalitatea de recuperare a garantiei.
Care este motivul pentru care nu s a procedat la efectuarea recepției finale? Impune vreo conduita din partea dumneavoastră? Obligațiile contractuale au fost îndeplinite de către dumneavoastră?
Ma puteți contacta sa discutam telefonic, observ ca suntem colege de domeniu :)