Buna ziua,
Am avut un contract de subantrepriza cu un partener. La fiecare factura emisa de partener, pe baza situatie de lucrari, s-a evidentiat suma garantiei, si am platit factura , mai putin garantia, pe care am si constituit-o contabil vorbind. Acum, ajunsa la termenul de 2 ani, garantia ar trebui restituita partenerului dar acesta a intrat in procedura de faliment si printr-un lichidator judiciar am primit o adresa de restituire a garantiei .Totodata se specifica faptul ca lichidatorul va emite o factura cu suma garantiei, pe numele nostru, pe care trebuie sa o achitam ...in contul partenerului. Intrebarea mea este 1. daca este corecta aceasta procedura, avand in vedere ca noi deja am inregistrat valoarea totala a facturilor care cuprind si valoarea garantiei. si 2. daca este suficient aceasta adresa pentru a retuna garantia. Multumesc
Ba da, il avem. Dar avand in vedere ca somatia vine de la un lichidator, este suficient ca ne indica un cont al partenerului in care sa viram banii sau mai trebuie si alte proceduri?
Daca PVRF este incheiat fara obiectiuni, aveti obligatia sa deblocati garantia de buna executie. Intrucat firma respectiva este in procedura de faliment, sumele respective le virati in conturile indicate de lichidatorul judiciar.