avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... returnare garantie de buna executie
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

returnare garantie de buna executie

Buna ziua,
Am avut un contract de subantrepriza cu un partener. La fiecare factura emisa de partener, pe baza situatie de lucrari, s-a evidentiat suma garantiei, si am platit factura , mai putin garantia, pe care am si constituit-o contabil vorbind. Acum, ajunsa la termenul de 2 ani, garantia ar trebui restituita partenerului dar acesta a intrat in procedura de faliment si printr-un lichidator judiciar am primit o adresa de restituire a garantiei .Totodata se specifica faptul ca lichidatorul va emite o factura cu suma garantiei, pe numele nostru, pe care trebuie sa o achitam ...in contul partenerului. Intrebarea mea este 1. daca este corecta aceasta procedura, avand in vedere ca noi deja am inregistrat valoarea totala a facturilor care cuprind si valoarea garantiei. si 2. daca este suficient aceasta adresa pentru a retuna garantia. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 17:18, 20 Mai 2012
se poate emite factura pentru deblocarea garantiei de buna executie, depinde cum s-a consemnat garantia pe factura de lucrari (ar fi trebuit "in minus")
Dvs. trebuie sa restituiti garantia de buna executie numai pe baza unei adrese de deblocare a acesteia. Nu pe baza unei facturi emise de lichidator. Normal era ca Dvs. sa constituiti garantia aferenta contractului si sa deschideti un cont separat in banca cu aceste sume, deoarece ele apartin/eau subantreprenorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie de buna executie daria_743 daria_743 Buna ziua, Am avut un contract de subantrepriza cu un partener. La fiecare factura emisa de partener, pe baza situatie de lucrari, s-a evidentiat suma ... (vezi toată discuția)
Garantie buna executie dena71 dena71 Buna ziua. Am constituit GBE prin deschidere cont la trezorerie (depus numerar direct in cont). Lucrarea nu s-a mai efectuat si beneficiarul lucrarii mi-a ... (vezi toată discuția)
Factura storno pentru o factura mai mare MirceaH83 MirceaH83 Buna ziua, as avea cateva intrebari daca imi permiteti. In 2015 a existat un contract de subantrepriza intre doua firme (subantreprenor si ... (vezi toată discuția)