Buna ziua,
Am avut un contract de subantrepriza cu un partener. La fiecare factura emisa de partener, pe baza situatie de lucrari, s-a evidentiat suma garantiei, si am platit factura , mai putin garantia, pe care am si constituit-o contabil vorbind. Acum, ajunsa la termenul de 2 ani, garantia ar trebui restituita partenerului dar acesta a intrat in procedura de faliment si printr-un lichidator judiciar am primit o adresa de restituire a garantiei .Totodata se specifica faptul ca lichidatorul va emite o factura cu suma garantiei, pe numele nostru, pe care trebuie sa o achitam ...in contul partenerului. Intrebarea mea este 1. daca este corecta aceasta procedura, avand in vedere ca noi deja am inregistrat valoarea totala a facturilor care cuprind si valoarea garantiei. si 2. daca este suficient aceasta adresa pentru a retuna garantia. Multumesc
se poate emite factura pentru deblocarea garantiei de buna executie, depinde cum s-a consemnat garantia pe factura de lucrari (ar fi trebuit "in minus")
Dvs. trebuie sa restituiti garantia de buna executie numai pe baza unei adrese de deblocare a acesteia. Nu pe baza unei facturi emise de lichidator. Normal era ca Dvs. sa constituiti garantia aferenta contractului si sa deschideti un cont separat in banca cu aceste sume, deoarece ele apartin/eau subantreprenorului.