avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Garantie buna executie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Garantie buna executie

Buna ziua.
Am constituit GBE prin deschidere cont la trezorerie (depus numerar direct in cont). Lucrarea nu s-a mai efectuat si beneficiarul lucrarii mi-a retunut garantia. Cum evidentiez in contabilitate restituirea garantiei. Nu s-au emis facturi in acest caz.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dena71 , utilizator 08:31, 21 Februarie 2013
Buna seara,

In mod normal ar trebui sa faceti operatiunea inversa celei initiale. Daca inregistrarea garantiei s-a facut prin articolul contabil 267(512) =531 la constituire, atunci la deblocare inregistrati 531 = 267(512). Depinde cum ati facut inregistrarea initiala.

Numai bine
Multumesc
Am inregistrat depunerea (constituirea garantiei) 5311=5121. Suma du am ridicat-o ci am virat-o beneficiarului lucrarii, intrucat nu s-a mai efectuat lucarea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantii de buna executie negut_dorina negut_dorina buna ziua,am si eu o intrebare sa facut o factura de vanzare pe garantie de buna executie cum o inregistrez? este facuta fara tva si se incaseaza prin banca la ... (vezi toată discuția)
Monografie restituire garantie chirie arvat_t arvat_t Buna seara,conform contractului de inchirere pentru un spatiu comercial intre doua soc. com.s-a incasat contravaloarea unei chirii drept garantie,emitandu-se o ... (vezi toată discuția)
Creditare societate - conturi utilizate felisana felisana Asociatul imprumuta firma cu 20000 lei, depunand suma la banca. Cand inregistrez extrasul suma o trec direct pe contul 455? Iar cand restitui creditul tot ... (vezi toată discuția)