avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dividendele la calculul indemnizatiei de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dividendele la calculul indemnizatiei de crestere copil

Buna ziua,

In urma consultarii diferitelor surse pe internet, nu am gasit raspunsul la urmatoarea speta:

Daca un angajat care incaseaza dividente de la o firma(nu neaparat firma la care activeaza, ci orice firma), sumele de pe urma dividentelor se iau in calcul la calcul indemnizatiei de crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 18:41, 15 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Nu se iau în considerare pentru că sunt venituri din investiții.
Codul fiscal, art. 91 - Definirea veniturilor din investiţii
Veniturile din investiţii cuprind:
a) venituri din dividende;

În OUG 111/2010 sunt precizate doar veniturile din salarii și asimilate salariilor, veniturile din activitățile independente, din drepturile de proprietate intelectuală, din activitățile agricole, silvicultură și piscicultură.
Multumesc!
Cu plăcere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru crestere copil Sanda12345 Sanda12345 Buna ziua! Daca sunt administratorul unui SRL , dar nu sunt angajata pe firma si sunt insarcinata, exista vreo varianta prin care as putea sa iau indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil zeratulman zeratulman Buna ziua, In anul fiscal 2019 am realizat venituri din cedarea bunurilor in scop turistic (o casuta de 5 camere) pe persoana fizica. In 2020 am depus ... (vezi toată discuția)
Dividendele cf.hotarare 449/2016 si lege 66/2016 se iau in considerare la calculul concediului pt crestere copil? jurcafelicia jurcafelicia Buna ziua, sunt administrator unic si sunt si angajata cu contract de munca ,sunt insarcinata data prognozata pentru nastere 10.12.2016si referitor la ... (vezi toată discuția)