avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz acordare vechime retroactiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz acordare vechime retroactiv

Buna ziua! Dupa schimbarea specializarii si implicit a spitalului platitor (3 ani in specialitatea X), nu mi s-a adaugat sporul de vechime pe fluturas timp de 2 ani. Desi am dus toate actele la angajare, inclusiv lichidarea. Contractul nu era gata dupa ce l-am semnat (aparent nu era semnat de director), prin urmare dupa 2 ani, cand m-am dus sa clarific problema cu sporul de vechime mi s-a spus ca nu am dus actele de vechime de la vechiul spital. Am facut cerere pentru acordare retroactiva a banilor pierduti, insa mi s-a raspuns ca nu se poate acorda retroactiv. Cred ca vechimea in munca o poate verifica orice angajator.
In acest caz, optiunea ramasa este de actiune in instanta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:59, 14 Februarie 2022
Vechimea in munca nu o poate verifica orice angajator, decat daca are toate docuemntele care atesta vechimea in munca a acelui salariat.

In acest caz, optiunea ramasa este de actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca - recuperare sume restante ? noiklosa noiklosa Buna ziua, Pentru o perioada destul de lunga de timp, am fost angajat cu contract de munca la mai multe firme, insa fara sa am carte de munca (motivele nu ... (vezi toată discuția)
Sporul de vechime antarro antarro Este obligatoriu sa se acorde sporul de vechime sau e optional? Am inteles ca daca nu e inclus in salariu ar fi obligatoriu...de unde stiu eu daca e sau nu ... (vezi toată discuția)
Spor vechime lif lif Conform art.41 din ccm :părţile contractante sunt de acord ca în perioada următoare să acţioneze pentru includerea unor sporuri în salariul de bază, ... (vezi toată discuția)