avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sporul de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sporul de vechime

Este obligatoriu sa se acorde sporul de vechime sau e optional?
Am inteles ca daca nu e inclus in salariu ar fi obligatoriu...de unde stiu eu daca e sau nu inclus in salriu,cum pot afla?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 13 Ianuarie 2011
Sporurile se acorda numai la locurile de munca unde acestea nu sunt cuprinse în salariul de baza.

Intr-adevar, daca nu este inclus in salariu atunci sporul trebuie acordat... se poate verifica daca este sau nu inclus in salariu.
Verificarea este simpla daca aveti minimul pe economie nu este inclus daca este mai mare este inclus ;)
freeelis a scris:

Sporurile se acorda numai la locurile de munca unde acestea nu sunt cuprinse în salariul de baza.

Intr-adevar, daca nu este inclus in salariu atunci sporul trebuie acordat... se poate verifica daca este sau nu inclus in salariu.


care este metoda de verificare? Reiese din fluturasul de salarii? Exista obligativitatea de a fi evidentiat in rubrica separata pe fluturas?

Caz concret: angajat de 4 ani in firma , dupa 3 ani (ian .2010) se face act aditional in care se specifica salariul de incadrare si faptul ca acesta cupronde si sporul de vechime. Pe fluturas nu apare nici dupa acest moment detaliat acel spor.

Intrebare: Se poate recupera sporul de vechime dinaintea acelui act aditional? E corect si legal ca in fluturas sa nu fie detailat concret valoarea si procentul sporului( nu avem certitudinea ca nu e doar o "exprimare" ca exista spor de vechime si atat el fiind oricum diferential , in functie de vechimea angajatului) ?
Acordarea sporului de vechime trebuie sa fie reliefata si in fluturasul de salariu in cazul in care este acordat la salariu ... in cazul in care este inclus in salariu acest spor nu mai este reliefat in fluturasul de salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hypermarketurile obligati sa acorde spor de vechime in cimpul muncii ??? farcasedith farcasedith Lucrez de 3 ani la un hypermarket.Interesant e ca m-au angajat in noembrie 2005 dar pe fisa de salar apare data angajarii 1.1.2006.Nu am primit niciodsata spor ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca sporul de vechime e inclus in salariul de baza? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Societatea la care am lucrat sustine ca sporul de vechime ,reclamat de mine,se afla cuprins in salariul de baza fara a veni cu nicio dovada in sensul ca,stiu ... (vezi toată discuția)
Spor vechime BARBU ANA BARBU ANA Este obligatoriu sa se dea spor de vechime? Am inteles in ultima vrema ca sunt foarte multe controale de la ITM pe tema acordarii sporului de ... (vezi toată discuția)