Divorț, custodie comuna, domiciliu copiilor la mama și în întretienere la mama.
Fostul sot nu are program de vizita și este șofer internațional. Vine tot timpul când are chef și după bunul lui plac în casa sa vadă copii cu pretextul ca este proprietar și el și are dreptul sa vina în casa.
Unul dintre copii (16ani) vrea sa locuiască în casa. Am vrut sa plec din casa cu ambii copii pentru ca nu putem locuii în același imobil divortati. Dar ma împiedic de decizia copilului care dorește sa stea cu tatăl. Iar când nu este acasă sa vin sa locuiesc în imobil împreună cu copii pentru a nu îl lasă nesupravegheat.
Fostul sot nu ne lasă în pace și atrage copilul cu bani și situație materiala numai a face copilul sa nu meargă cu mine în alt imobil și a rămâne la domiciliu cu scopul de a ii facilita vederea copiilor și de a îl suporta în casa.
Ce pot sa fac? Unde sa ma duc? Dacă cel Mare nu dorește sa vina cu mine și dorește sa locuiască cu tatal lui , numai ca tatal lui sta în tara doar 2saptamani și apoi pleacă o luna de zile. Menționez ca nu ma pot plimba între doua case. Când nu este acasă sa locuiesc o luna cu copii faraa ma deranja și alte doua săptămâni sa plec din casa cu celalalt copil. (12ani.) Nu pot nici sa îmi refac viata nici sa stau linistita cu copii. Va mulțumesc
Suntem într un proces de partaj. Momentan locuiește când vrea la părinți lui, iar zi de zi vine la domiciliu când nu sunt acasă cu pretextul ca este și casa lui întorcând copii împotriva mea și pleaca cu copii fără sa ma anunțe, face lucrurile ca și cum suntem căsătoriți, de asta nici nu a vrut sa își ia program de vizita. Știind ca voi rămâne la domiciliu cu copii pana la definitivarea procesului de partaj. Chiar toate sunt împotriva mea și tatăl poate face orice.?
Orice sfat mi-ar fi de folos
Tatăl are domiciliu în același apartament. Și acum va întreb... De ce eu ca mama, ca femeie pentru ca nu suport sa locuiesc cu un bărbat de care am divorțat sa plec din locuința mea cu cel mic și el sa stea în apartament?
Este normal ca o mama sa se plimbe cu bagaj și copil de 12ani și sa îl las sa stea în casa cu cel Mare. Mai pun ca eu nu dispun de acelasi reduse financiare ca el? Pentru ca ar înseamna ca eu sa plec 14zile de acasă și apoi sa ma întorc în imobil o luna de zile cât el este plecat. Copilul cu cine rămâne?
De ce este totul în favoarea bărbatului și a femei nu?
pai si de ce plecati ? cine va pune sa va plimbati ? stati in casa, daca face scandal, chemati politia si cereti in instanta emiterea unui ordin de restrictie si protectie, evacuarea ca masura de protectie.
CHKa
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimata @Octavia79 , oare de ce credeti ca , fiind femeie si mama , sunteti mai presus de fostul sot ? el este barbat si tata , nici mai mult , nici mai putin decat dvs. A fi femeie si mama nu inseamna ca ti-a aparut o aureola deasupra capului sau aripi de heruvim . Dvs. parasiti casa ( daca o faceti ) pentru ca DVS. nu suportati sa stati cu fostul sot , el pare ca suporta ... Iar casa , pana la finalizarea partajului si iesirea din indiviziune , nu e doar a dvs. ci si a lui . Daca ati cerut in instanta domiciliul copiilor la dvs. , sotul a fost de acord , iar instanta v-a acordat ce ati solicitat , ce nu e bine ? ati primit ce ati dorit ... Deci , nu puteti spune ca totul e in favoarea barbatului , iar femeile sunt oropsite . Pare ca nu vedeti ca nu fostul sot va face greutati , ci propriul dvs. copil , el va joaca... Daca credeti ca tatal il manipuleaza , ce va impiedeca sa faceti si dvs. la fel ? sa-l convingeti ca-i e mai bine cu dvs. , ca are nevoie de ingrijire tot timpul , nu doar cand e tatal in tara , ca e normal sa creasca impreuna cu fratele/sora lui , etc. E aproape un adult , discutati cu el ca atare ...
Dapix
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Doamna user Octavia79, frustrarea dumneavoastră nu are logică.
Problema care vă provoacă suferință sufletească sunteți chiar dumneavoastră.
Dvs spuneți că nu-l mai suportați în casă pe fostul soț, în timp ce el vă suportă.
Nu fostul soț vă creează probleme, ci propriul copil, băiatul de 16 ani care nu vrea să părăsească casa unde locuiește tatăl său, pentru că își iubește ambii părinți.
În imobil va rămâne după partaj cel care are bani să-i platească celuilalt soț sulta pentru cota lui parte. Până la partaj fostul soț are drepturi egale la locuință, iar dacă dvs nu-l mai suportați, sunteți liberă să vă mutați în chirie, sau la rude.
Vedeți bine că el nu face scandal să părăsiți casa. El vă suportă.
Dvs vreți să plecați doar pentru că spuneți că nu-l mai suportați.
Bună ziua,
Dat fiind faptul că dvs. ați menționat și ați avut în vedere varianta de a vă muta din locuința comună, răspunsul meu a pornit de la premisa că vă preocupă situația copiilor și v-am explicat de ce existența unui program de vizită v-ar fi ajutat în acest context.
În continuare, revenind la întrebarea dvs., dacă vă mutați din locuință, deci de la domiciliu, iar unul dintre copii dorește să locuiască cu tatăl, domiciliul copilului ar trebui stabilit la tată, iar dvs. să aveți program de vizită. Pentru a nu vă asuma anumite riscuri, ar fi indicat să parcurgeți această procedură.
Cât despre faptul că, fostul soț dorește să locuiască în același ap. cu dvs. și copii este un lucru firesc, de vreme ce, ap. se află în coproprietate. Așadar, până la ieșirea din indiviziune are tot dreptul să locuiască acolo.
În ipoteza în care devine agresiv, vă simțiti pusă viața, integritatea fizică sau libertatea în pericol, sunați la poliție iar, în condițiile în care se va constata că există un risc iminent și se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu (care ulterior poate fi supus confirmării instanței), printre măsurile ce pot fi luate, se regăsesc - evacuarea temporară din locuință, păstrarea unei distanțe minime față de dvs. etc.