avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Până la ce vârstă primește un copil pensie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Până la ce vârstă primește un copil pensie ...

Bună seara!
Până la ce vârstă primește un copil pensie alimentară? Părintele este obligat la plata acesteia și după împlinirea vârstei de 18 ani a copilului dacă acesta este încă la școală, iar mai târziu pe perioada studiilor universitare?
Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:09, 15 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, e obligat sa plateasca si pe perioada studiilor, daca majorul nu se intretine singur, dar pana implineste 26 de ani maxim.
Daca nu plătește de bunavoie, copilul il va actiona in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara se plateste chiar si dupa varsta de 18 ani? mariniucsimona mariniucsimona buna ziua sper sa ma ajute cineva cu un rasp cat mai concret...am o ruda care e divortat de 15 ani,in grija mamei ramanand un copil...in urma divortului tatal ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)
Drepturile familiei sau probleme juridice de familie iloveny iloveny Fiica mea are 22 de ani si termina in aceasta vara facultatea. Vrea sa urmeze un program de master care este destul de costisitor. As dori sa stiu, pana ... (vezi toată discuția)