avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Obligatii si consecinte in privinta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Obligatii si consecinte in privinta indatoririlor ...

Buna ziua! Obligatii si consecinte in privinta indatoririlor pentru minori!
In urma unei hotarari legale, minorul trebuie sa petreaca o luna de zile cu tatal in vacanta de vara.Tatal locuieste in alta tara! Avand in vedere ca pt plecare minorul are nevoie de pasaport, iar acesta din urma va expira inainte de aceasta vacanta, si tatal nu este de acord sa vina sa l scoatem impreuna, ci ma ameninta ca ma da in judecata daca nu ma duc sa l fac cu procura de la el, pana la venirea lui, ce consecinte pot exista? Am aceasta obligatie? Daca va exista un proces in privinta asta va trebui sa i platesc cheltuieli de judecata, ori sa particip la taxa pt pasaport ? Mentionez ca sunt de acord cu emiterea lui, cu participarea amandurora. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:24, 15 Februarie 2022
Dacă tot aveți procura de la el pentru pașaport de ce nu o folosiți și vreți neapărat sa vina el personal?
ca sa dea si bani, asa mi se pare firesc.
Pașaportul îl folosește și mama când pleacă în afara tarii cu copilul nu doar tatal, iar taxa este una decenta.
Nu cred ca e indicat sa porniti un război din asta.
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2022
Avocat Neagu Elena, Avocat
Am aceasta obligatie?

Nu.
scrieti-i ca sunteti de acord sa ii faca pasaport si ca sunteti de acord cu hotararea si ca sunteti dispusa sa ii faceti daca trimite banii pt asta.
Suntem in razboi de 3 ani..pb e ca se leaga de orice si tot ameninta cu procese. Teroare psihica de 6 ani Ma intereseaza daca nu pot sa ma duc sa i fac pasaport si deschide un proces desi eu sunt de acord , as suporta consecinte legale ori cheltuieli ca sigur le cere?!

Alte discuții în legătură

Pasaportul fetitei alynamirey alynamirey sunt divortata de 7 ani ,avem doi copii in urma casatoriei ,dupa multe procese si batalii ,am obtinut domiciliul copiilor la mine ,custodie comuna ,dupa un ... (vezi toată discuția)
Judecatorul poate hotari in numele meu? daniel2003 daniel2003 Un urma unui divort cu minor judecatorul a decis custodia comuna a minorei cu domiciliul la mama , minora se afla in spania si are virsta de 13 ani , mama inca ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere c_stefania c_stefania Buna ziua, Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns. Am un copil din afara casatoriei, am deschis proces pentru stabilirea paternitatii intrucat tatal nu a ... (vezi toată discuția)