avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Obligatii si consecinte in privinta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Obligatii si consecinte in privinta indatoririlor ...

Buna ziua! Obligatii si consecinte in privinta indatoririlor pentru minori!
In urma unei hotarari legale, minorul trebuie sa petreaca o luna de zile cu tatal in vacanta de vara.Tatal locuieste in alta tara! Avand in vedere ca pt plecare minorul are nevoie de pasaport, iar acesta din urma va expira inainte de aceasta vacanta, si tatal nu este de acord sa vina sa l scoatem impreuna, ci ma ameninta ca ma da in judecata daca nu ma duc sa l fac cu procura de la el, pana la venirea lui, ce consecinte pot exista? Am aceasta obligatie? Daca va exista un proces in privinta asta va trebui sa i platesc cheltuieli de judecata, ori sa particip la taxa pt pasaport ? Mentionez ca sunt de acord cu emiterea lui, cu participarea amandurora. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:24, 15 Februarie 2022
Si mai sunt si alte probleme de genul acesta, insa va mai intreb pasaportul minorei la cine va ramane? Daca nu ne intelegem amiabil?
veti solicita rescingere cererii in ce priveste cheltuielile de judecata pt ca o sa puteti dovedi ca ati fost de acord sa ii faceti pasaport. Daca trimite vbanii, va si duceti.
Poate solicita jumatate din constul lui si al procurii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaportul fetitei alynamirey alynamirey sunt divortata de 7 ani ,avem doi copii in urma casatoriei ,dupa multe procese si batalii ,am obtinut domiciliul copiilor la mine ,custodie comuna ,dupa un ... (vezi toată discuția)
Judecatorul poate hotari in numele meu? daniel2003 daniel2003 Un urma unui divort cu minor judecatorul a decis custodia comuna a minorei cu domiciliul la mama , minora se afla in spania si are virsta de 13 ani , mama inca ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere c_stefania c_stefania Buna ziua, Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns. Am un copil din afara casatoriei, am deschis proces pentru stabilirea paternitatii intrucat tatal nu a ... (vezi toată discuția)