avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Prescriptie impozit si taxe local teren
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Prescriptie impozit si taxe local teren

Prescriptie impozit si taxe local teren

E o situatie mai complicata, dar esenta este ca exista niste terenuri arabile pentru care nu s-a mai platit impozitul din 2011-2012. Intrucat urmeaza sa se faca succesiunea, am solicitat comunicarea sumei de plata a impozitului. Documentul pe care l-am primit specifica suma de 4600 lei pentru 2,4 ha. In document exista si un desfasurator pe baza caruia s-a ajuns la suma respectiva. Am doua nelamuriri: 1. Daca pentru fiecare an apare o suma de aproximativ 200 lei, pentru data de 01.01.2014 apare suma de 2550 lei, fara nicio alta explicatie. Nu pricep de unde au scos suma asta, ca nu aveau cum sa fie dupa 2-3 ani de neplata a impozitului penalitati atat de mari. 2. Art 91/Codul de procedura fiscala prevede ca termenul de prescriptie este de 5 ani daca legea nu prevede altfel (nu am gasit o lege care sa prevada altfel) sau 10 ani daca sunt implicatii penale si nu este cazul. Nu pricep de ce nu se aplica termenul de prescriptie in acest caz, mai ales ca in document se si precizeaza ca s-au facut calcule in baza legii 227/2015. Exista completari/adaugiri la lege care anuleaza termenul de prescriptie de 5 ani? Daca da, unde le pot gasi. Multumesc anticipat pentru lamuriri!
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: utilizator.1122 , utilizator 12:31, 30 Noiembrie 2022
Posibil sa fi fost inceputa procedura de executare silita. Orice act de executare silita intrerupe prescriptia.
Buna ziua!
Ma confrunt cu aceeasi situatie, pentru 5.3 ha ( arabil 2.5 ha iar restul pasune + faneata ), impozit neplatit din 2011, mi s-a comunicat o suma de 9000 lei.
In cazul dumneavoastra care a fost rezolvarea, s-au refacut calculele, s-au ajustat sumele pentru ultimii 5 ani? Nu am primit nicio instiintare pentru vreo executare silita. Va multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere credit restant ioana-03 ioana-03 buna ziua, as dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu raspuns la urmatoarele: in 2006 am cumparat in rate o masina de spalat si inca ceva in valoare totala ... (vezi toată discuția)
In cat timp se prescrie datoria? Ana_38 Ana_38 Am primit de la finante o decizie referitoare la obligatii de plata - 2 lei. M-am dus sa o platesc , dar am aflat ca aceasta suma reprezinta doar dobanda ... (vezi toată discuția)
Restante credite elamyro elamyro As dori sa stiu ce se poate imtampla in urmatoarea situatie:am 2 credite nevoi personale fara garantii si 3 carduri de credit. la un credit mai am de plata 10 ... (vezi toată discuția)