Bună seara,
Scuze dacă deranjez cu postarea mea,dar aș avea si eu nevoie de ajutor.
Suntem 4 fete si un baiat,tata alcoolic toata viata lui,o copilarie grea,bătăii și suferință.
Fratele meu în 2018 cred sau 2017 a primit un mesaj din partea unui portughez pe un site că ofera un loc de muncă,i-a trimis cv-ul și apoi a plecat la muncă.A fost super încântat că de acasă sărăcie,viață grea a crezut că acolo va fi lapte și miere.
În primele 3 zile l-a dus la o fabrică de textile si ii dadea cate 200, 300 de euro să aibă de cheltuială,a 4 a zi a venit personal cu masina si i-a spus că vrea să divorteze de nevastă sa dar nu ar vrea sa ramana aia cu tot ce a realizat el si l a pacalit pe fraier,a deschis o firma,apoi a facut credite,leasing-uri,mașini,case si se ducea la inceput des sa ii reinoiasca ăluia procura.Sa va zic ca prostul semna dar el nu intelegea ca na era in portugheza si el habar nu are limba si tipul ala probabil ii spunea semneaza aici ca este pentru nu stiu ce,fratele meu zice ca era ceva minor nu ceea ce a facut ala.Ultima oara cand a fost in 2018 a ajuns si la tribunal si judecătorul de acolo a zis sa aiba translator in romana,ala cred ca a dat bani pe acolo ca dupa 2 ore a venit la fratele meu si i a zis ca s a terminat si au plecat.
Am inteles ca l au păcălit si i a dat o procura dar nu stie pentru cat timp a fost facuta aia si cat are valabilitate ca el din 2018 nu a mai fost acolo,omul l a blocat pe facebook si telefon si fratele meu primeste plicuri din Portugalia,plicuri care nu intelege ce scrie dar din cate am înțeles de la el ,firma ar fi in faliment si totusi ea a fost deschisa in 2019 dar el nefiind prezent.
S-a angajat si el de o luna de zile si astepta cu sufletul la gura salariul fiindca trebuia sa plateasca chiria si observand ca colegilor lui le-au intrat salariile a fost la banca si doamna de acolo i a explicat ca are o datorie externa de 73 de milioane.
Noi nu ne permitem sa platim un avocat si nici nu stiu cum sa l ajut.
Mie una imi este foarte frica pentru el sa nu pateasca ceva,sau sa se trezească doamne ferește ca ii vine vreun mandat de arestare pe numele lui.
Ce pot face in situatia asta,se poate merge la ambasada?
Cine il poate ajuta,a incercat sa sune pe tipul ala si nu raspunde la apeluri si deja la al doilea apel blocheaza numarul de telefon.
Are conversația cu el pe messenger si toate plicurile primite din Portugalia.
Nu au numar de telefon,nu au e-mail,nimic.
Mă gândesc ca ei fac firme fantome si spala bani si apoi le inchid si tot asa,nu știu dar deja e decazut si ma gandesc sa nu faca vreo prostie.
Cunoașteți vreun avocat care il poate ajuta?
Mulțumesc din suflet și inima.