avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis

Redobandire permis.
In situatia mea, permisul mi-a fost suspendat in 29.12.2021 cu drept de circulatie pana i n 13.01.2022. Am fost informat de ofiterul care mi-a suspendat permisul ca pot sustine un examen pentru reducerea perioadei dupa 30 de zile de la data expirari dovezi de circulatie, adica dupa 14.02.2022. In Timisoara, examenul se sustine doar in ziua de joi. Am mers azi (joi 17.02.2022) sa sustin examenul, dar mi sa spus ca nu pot da examen deoarece au trecut 20 de zile de la data expirari dovezi de circulatie si ca intre timp (31.01.2022) sa schimbat legea.
Se poate face ceva in cazul meu?
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2022
Iosif U., utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 21:43, 15 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se mai poate face nimic. Chiar si pe legea veche, ca sa vi se poata acorda reducerea la 30 de zile examenul trebuia sustinut de cite ori va puteati programa, pina il luati, in primele 30 de zile de cind va expira dovada de drept de circulatie si va incepea perioada de suspendare. Adica cel mai bine ar fi fost sa-l fi dat in ianuarie incepind cu data de 14.01.2022.

Articolul 106 (1) Titularul unui permis de conducere eliberat de catre o autoritate romana sau straina sustine, la cerere, testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie prevazut la art. 104 alin. (2) lit. a) pana in a 30-a zi, inclusiv, sau pana in a 45-a zi, inclusiv, a perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce pentru care poate solicita reducerea potrivit art. 104 alin. (3) sau art. 104 alin. (4) , dupa caz.
[ link extern ]
45 de zile era pentru alt gen de caz, nu al dvs.

Dupa legea noua examenul se poate sustine doar in primele 20 de zile de suspendare. Reducerile se acorda doar o treime din sanctiune, se poate reduce chiar si de la 30 (la 20 de zile) si nu se mai acorda reducere la sanctiuni mai mari de 90 de zile si la cele care sunt pe lista interzisa, cum e conducerea sub influenta alcoolului.
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2022
latka, utilizator
Salut Daniel este numele meu si am pierdut permisu pentru alcool, am fost condamnat in Germania aici stau si lucrez si am primit trei ani fara drept de a connduce si sase luni de inchisoare cu suspendare si in ianuarie expira.Intrebare ce pot sa fac sa dau din nou de permis
Intrebati la autoritatile din Germania, aici veti gasi raspunsuri majoritar despre codul rutier din Romania.
Ultima modificare: Luni, 15 August 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca pierd contestatia la p.v cu suspendarea permisului de 90 ... Adi_C Adi_C Daca pierd contestatia la P.V cu suspendarea permisului de 90 zile pentru depasirea vitezei, mai beneficiez de dreptul de a da examen pentru redobindirea ... (vezi toată discuția)
Nu beneficiez de reducerea perioadei de suspendare Ionut-T Ionut-T Mi sa suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile,din cauza trecerii pe culoarea rosie la nivel cu calea ferata.Cand m-am prezentat sa dau examenul \'\'13 ... (vezi toată discuția)
Examen redobândire sau nu mary_c mary_c Salutare. Pe 14.08 soțului i-a fost suspendat permisul pentru 90 zile. Datorită conjuncturii nu a reușit să dea examenul de redobândire in termen de 30 ... (vezi toată discuția)