avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daca pierd contestatia la P.V cu suspendarea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daca pierd contestatia la P.V cu suspendarea permisului de 90 ...

Daca pierd contestatia la P.V cu suspendarea permisului de 90 zile pentru depasirea vitezei, mai beneficiez de dreptul de a da examen pentru redobindirea pemisului dupa 30 zile?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 09:30, 2 Februarie 2022
Da, se poate da si dupa, reducere cu o treime. Atentie doar la predarea permisului in caz de hotarire definitiva impotriva dvs., sa nu ratati predarea la timp si sa vi se prelungeasca suspendarea si la cele 20 de zile maxim in care puteti sustine testul. Acum se poate reduce si de la 30 la 20 de zile. Nu mai poti da de reducere daca ai fost prins sub influenta alcoolului (esti obligat sa dai testul, pentru a nu lua 120 de zile).
Articolul 104
(1) La cererea titularului permisului de conducere, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârșirea unor contravenții se reduce cu o treime, de către șeful poliției rutiere a județului sau a municipiului București pe raza căreia a fost săvârșită fapta ori de către șeful poliției rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române, după caz, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație;
b) a obținut permisul de conducere cu cel puțin un an înainte de săvârșirea faptei.
(2) Conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă:
a) a cumulat, din nou, cel puțin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
b) sancțiunea contravențională complementară s-a dispus pentru săvârșirea contravențiilor prevăzute la art. 102 alin. (3) lit. a) sau art. 102 alin. (4);
c) perioada de suspendare a fost majorată, conform legii;
d) perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce este aplicată prin însumarea mai multor perioade de suspendare prevăzute de lege dintre care cel puțin una prevăzută de art. 102 alin. (3) sau art. 102 alin. (4).

Articolul 118
(7) În cazul în care contravenientul nu predă permisul de conducere în termenul prevăzut la alin. (4), durata de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se majorează de drept cu 30 de zile, fără îndeplinirea vreunei alte formalități.

Articolul 106
Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susține, la cerere, testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație prevăzut la art. 104 alin. (1) lit. a) până în a 20-a zi, inclusiv, a perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2022
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca mi-a fost suspendat permisul pentru 30 de zile, pot cere ... Mishkulake Mishkulake Daca mi-a fost suspendat permisul pentru 30 de zile, pot cere reducerea la 1/3 a pedepsei, conform noului regulament? (vezi toată discuția)
Permis suspendat 30 zile, este obligatoriu sa dau examen? daca ... goldieczr goldieczr Permis suspendat 30 zile, este obligatoriu sa dau examen? Daca nu este obligatoriu, pot sa-l dau si sa-mi fie redusa durata suspendarii? La cat se reduce? Daca ... (vezi toată discuția)
Sofer profesionist;mi s-a retinut permisul pt"necedare a prioritatii ... GabrielMarinescu60 GabrielMarinescu60 Sofer profesionist;mi s-a retinut permisul pt\"necedare a prioritatii pietonilor,politica nu are dovezi,sunt in faza de contestatie(am facut-o)si acum sunt ... (vezi toată discuția)