avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sofer profesionist;mi s-a retinut permisul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sofer profesionist;mi s-a retinut permisul pt"necedare a prioritatii ...

Sofer profesionist;mi s-a retinut permisul pt"necedare a prioritatii pietonilor,politica nu are dovezi,sunt in faza de contestatie(am facut-o)si acum sunt chemat la proces pe 15 nov.Cat ma costa sa reduca pedeapsa de la 60 de zile la 30(mentionez ca necedarea de prioritate nu a fost urmata de nici un incident.
Cel mai recent răspuns: GabrielMarinescu60 , utilizator 13:22, 1 Noiembrie 2023
Nu costa, dar nu puteti obtine asa ceva in instanta. Puteti obtine o reducere de 20 de zile, renuntind la proces si urmind procedura de la art. 104 si 106 din OUG 195/2002.

Articolul 104
(1) La cererea titularului permisului de conducere, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârșirea unor contravenții se reduce cu o treime, de către șeful poliției rutiere a județului sau a municipiului București pe raza căreia a fost săvârșită fapta ori de către șeful poliției rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române, după caz, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație;
b) a obținut permisul de conducere cu cel puțin un an înainte de săvârșirea faptei.
(2) Conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă:
a) a cumulat, din nou, cel puțin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
b) sancțiunea contravențională complementară s-a dispus pentru săvârșirea contravențiilor prevăzute la art. 102 alin. (3) lit. a) sau art. 102 alin. (4);
c) perioada de suspendare a fost majorată, conform legii;
d) perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce este aplicată prin însumarea mai multor perioade de suspendare prevăzute de lege dintre care cel puțin una prevăzută de art. 102 alin. (3) sau art. 102 alin. (4).
Articolul 106
Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susține, la cerere, testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație prevăzut la art. 104 alin. (1) lit. a) până în a 20-a zi, inclusiv, a perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 1 Noiembrie 2023
latka, moderator
Din pacate aceasta cale nu constituie pt mine ca si pt orice alt sofer profesionist o solutie:in orice job ai dreptul lTEORETIC la un concediu fara plata de 30 de zile,dar ce fac cu o suspendare de 40 de zile?Nu se poate ca instanta sa nu aiba puterea de a reduce aceasta tampenie la 30 de zile care si asa incurca foarte mult lucrurile.In acest caz nu-mi ramane decat s-o lungesc cat de mult,facand recurs si cerand orice termen posibil pt a ma apropia de pensie care va fi in 2025 februarie.Asta este cea mai idioata lege posibila cu vanarea soferilor la trecerile de pietoni la ore de varf si scoaterea lor din activitate si pe multi si din jobul pe care-l au lasandu-i muritori de foame la o varsta cand nu te mai angajaza nimeni.Numai un cretin putea face o astfel de"lege".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca pierd contestatia la p.v cu suspendarea permisului de 90 ... Adi_C Adi_C Daca pierd contestatia la P.V cu suspendarea permisului de 90 zile pentru depasirea vitezei, mai beneficiez de dreptul de a da examen pentru redobindirea ... (vezi toată discuția)
Daca mi-a fost suspendat permisul pentru 30 de zile, pot cere ... Mishkulake Mishkulake Daca mi-a fost suspendat permisul pentru 30 de zile, pot cere reducerea la 1/3 a pedepsei, conform noului regulament? (vezi toată discuția)
Buna ziua va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg ... Teofil56 Teofil56 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca termenul de 30 zile din hg 1391/2006 pentru depunerea cererii de reducere a perioadei de suspendare a permisului auto ... (vezi toată discuția)