avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela

Buna ziua!
Situație mai atipica:
In cazul unui copil nascut in afara căsătoriei, părinții avand tutela comună (copilul locuieste cu mama, tatăl plătește pensie alimentara), poate mama, din punct de vedere legal sa ii oblige pe tatăl sa ia copilul sa locuiască cu el , motivand ca ea nu lucrează?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionut.dally , utilizator 17:07, 18 Februarie 2022
mama nu il poate obliga. Poate cere in instanta ca locuinta copilului sa fie la tata.
Mama poate solicita pe calea instantei de judecata modificarea domiciliului copilului la tata motivând lipsa resurselor financiare pentru creșterea și îngrijirea acestuia.
Dacă tatal refuza minorul sau nici acesta nu are posibilități financiare atunci asistenta sociala poate dispune de urgenta instituirea plasamentului copilului sau alta măsură de prorectie sociala astfel încât copilul sa fie luat din familie și sa treacă în grija și ocrotirea statului.
Si in ce situatie ar putea avea câștig de cauză?

gi-jane2 a scris:

mama nu il poate obliga. Poate cere in instanta ca locuinta copilului sa fie la tata.

Nu este anormal din punct de vedere juridic ca mama sa renunte la copil ?

ionut.dally a scris:

Si in ce situatie ar putea avea câștig de cauză?

gi-jane2 a scris:

mama nu il poate obliga. Poate cere in instanta ca locuinta copilului sa fie la tata.



1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
dar vi se pare ok ca tatal sa nu il primeasca ?

Alte discuții în legătură

Interesul superior al copilului. putem fi reprezentanții legali ai minorului pe care îl creștem? timpuriu timpuriu crestem un copil de 5 ani de 3 ani s-a constituit masura de plasament la familie substitutiva , in fapt copilul este finul nostru botezat si suntem nevoiti sa ... (vezi toată discuția)
Plasament la bunica minaroda minaroda Referitor la un copil cu tatal decedat si mama ; divortata de sot, adica de tatal copilului inainte de decesul acestuia, Acest copil a fost si este crescut de ... (vezi toată discuția)
Eliberare prima ci la 14 ani cucu-virilu cucu-virilu o familie divorteaza copii sunt incredintati mamei de catre instanta unul face prima ci la virsta de 14 ani al doilea copil nu apuca deoarece mama decedeaza ... (vezi toată discuția)