avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Bună ziua ! Vă rugăm să ne ajutați cu un sfat cu ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Bună ziua ! Vă rugăm să ne ajutați cu un sfat cu privire ...

Bună ziua !
Vă rugăm să ne ajutați cu un sfat cu privire la următoarea situație :
- instituţia noastră publică are angajat cu contract de muncă un consilier juridic - personal contractual
- Directorul instituției noastre vrea pentru unul din procesele aflate pe rolul Curții de Apel să angajeze un avocat
- contabilul șef se opune, spunând că nu se justifică o asemenea cheltuială publică
- eu am găsit pe internet că în anul 2020 a fost un
Proiect de Lege pentru abrogarea art.I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.26/2012 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice şi întărirea disciplinei financiare şi de modificare şi completare a unor acte normative.
Acea OUG interzicea angajarea unui avocat, dacă instituția publică avea angajat un consilier juridic

Nu am reușit să găsesc nicăieri în legile de pe internet dacă art. 1 din OUG a fost abrogată și, ca urmare, instituțiile publice pot din anul 2020 să angajeze și avocați, pe lângă consilierul juridic pe care îl are angajat.

Ne puteți ajuta cu câteva sfaturi ?
S-a abrogat art.1 din OUG.?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 13:20, 19 Februarie 2022
~ Conținut șters la cerere ~
Vă mulțumim frumos pentru răspuns și sfaturi.!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista legislatie care sa interzica angajarea unui avocat la o primarie care are consilieri juridici? dorela dorela este vreo legislatie care sa interzica angajarea unui avoct cu contract prestarii sericii la o primarie in conditiile in care in organigrama avem deja angajat ... (vezi toată discuția)
Actul normativ prin care se interzice institutiilor bugetare sa angajeze case de avocatura daca au consilieri juridici iancu123 iancu123 am auzit ca a aparut o ordonanta , sau hotarare prin care se interzice institutiilor bugetare sa angajeze case de avocatura daca au , angajati consilieri ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic dacă o instituție publica are angajat consilier ... veronicam veronicam Consilier juridic Dacă o instituție publica are angajat consilier juridic mai are dreptul sa încheie contract cu un avocat pentru procesele din ... (vezi toată discuția)